Quan arriba el bon temps, Martorell es prepara per celebrar la Fira de Primavera, conservant les seves arrels i identitat, i apropant les expressions culturals i d’oci més avançades que es poden veure al país perquè els martorellencs i martorellenques puguin gaudir-les a prop de casa

El pregoner, divendres a l’Enrajolada, serà el jove dissenyador de moda Karim Adduchi. D’orígen marroquí i criat a Martorell, Adduchi va estudiar a Els Convents i a Ca l’Oller, i s’ha convertit en un dissenyador de referència, fins i tot apareixent a la llista Forbes com un dels joves més influents a nivell mundial.

Després del pregó hi haurà la gala del 44è Premi Vila de Martorell presentada per la cantant i actriu Elena Gadel a El Progrés.

I finalment, en aquesta ocasió, la Fura dels Baus farà la reinterpretació de la llegenda del pont del Diable, dissabte a la nit.

La Fura va estar assajant el seu darrer espectacle T.H.A.M.O.S a Ca n’Oliveres i vam arribar al compromís amb l’Ajuntament de Martorell que dirigirien la llegenda del pont del Diable. “Creiem que aquesta representació a mans d’algú tan gran com és aquesta companyia no ens deixarà indiferents, i posicionarà la llegenda com a acte cultural i artístic reconegut arreu del territori”, explicava fa uns dies el regidor de Cultura, Sergi Corral.

A l’entorn del pont del Diable hi haurà la 5a Fira Gastronòmica que dinamitzarà l’espai la tarda-nit de dissabte i la música també serà protagonista a la Fira i es veurà reforçada per la posada en marxa de la Nau#2 de Ca n’Oliveres com a nou espai de concerts.

Els Catarres seran el 26 d’abril a Martorell, amb les entrades ja exhaurides. L’endemà, serà el torn de tres concerts tribut: a Miguel Ríos, Queen i Fito y Fitipaldis.

Ca n’Oliveres també serà l’epicentre del transport amb la Fira del motor i el Martotren, una fins ara fira bianual que els Amics del Ferrocarril van demanar al consistori poder celebrar cada any; una fira d’alt nivell que arrossega un gran nombre d’aficionats.

Esperada també serà la jornada castellera, diumenge a la tarda, amb les colles de Vilafranca, Esparreguera i Gelida.

Finalment, la Fira continuarà el cap de setmana del 3, 4 i 5 de maig.

Divendres es projectarà en versió original la pel·lícula Bohemian Rhapsody, dissabte es farà la Trobada Gegantera i el Diabòlic, una proposta que es recupera aquest 2019 a proposta dels Diables de Martorell. Aquell cap de setmana, se celebrarà a Ca n’Oliveres que Martorell és Ciutat Amiga de la Infància i es lligarà amb la programació de la Nau#2: Party Disco per a menors de 18 anys i el concert de The Penguins Band.

El Piromusical, dedicat enguany a Queen, posarà el punt i final a la festa.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here