Sant Feliu celebra les seves Festes de Primvera del divendres 10 al diumenge 12 de maig. La ciutat acollirà aquests dies la 61a Exposició Nacional de Roses i la 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat

El pregó de les festes, a càrrec de l’artista santfeliuenca Marta Juvanteny, donarà el tret de sortida a la celebració, el divendres 10, a les 18.30 h, a la Sala Ibèria.

La Fira, el millor aparador comercial

La 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, aparador del comerç i del teixit associatiu local, omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands amb productes de tota mena. Els comerços mostraran els seus productes i serveis. El carrer de Laureà Miró acollirà una mostra del comerç local.

Una altra novetat de l’edició d’enguany és l’exposició a l’aire lliure “40 anys de La Fira!”, que commemora amb cartells, retalls de premsa i fotografies, l’aniversari de la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. La trobareu al c/ Laureà Miró, entre c/ Pou de Sant Pere i c/ Joan Batllori.

Al tram comprès entre els carrers de Pou de Sant Pere i Josep M. de Molina, trobareu Tendències Street, on comerços santfeliuencs faran demostracions i degustacions dels seus productes, i on recordarem els anys 80.

La Fira Verda es trobarà a passeig Nadal i a l’espai de la Fundació Agrícola de Sant Feliu, on gaudirem de diferents espais que mostraran el compromís del municipi amb el medi ambient, amb exposicions, tallers i assessorament per fer un Sant Feliu més sostenible.

12 façanes amb roses

Enguany l’Exposició de Roses no es queda només al Palau Falguera, i és que 12 edificis emblemàtics de la ciutat mostraran a les seves façanes composicions fetes per artistes i entitats, que empraran més de 5000 roses per omplir-les.

L’Exposició Nacional de Roses és un dels actes culturals més importants de l’any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat. La mostra s’instal·la al Palau Falguera, on es poden veure i olorar unes 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) d’entre 300 i 400 varietats diferents. Com ja és habitual, hi ha roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

Trenet fins el parc del Roserar

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L’Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que compta amb més de 400 varietats de rosers. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l’entrada de l’Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, dissabte i diumenge, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Estand #ByeByeVia a la plaça de la Vila

Enguany el contingut de l’estand institucional tornarà a ser el soterrament. Hi trobareu informació sobre el projecte constructiu i sobre el procés participatiu que es durà a terme després de l’estiu per definir la urbanització de la superfície que s’alliberi.

Activitats per a tots els gustos

Com cada any, s’organitzen moltes activitats culturals i de lleure com cercaviles, sardanes, teatre, etc. En destaca la Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, el Festival Butifarrasound, el Firajoc al parc Nadal, i el Firaesport 3.0 al col·legi Verge de la Salut.

Dissabte a les 21.30 h, dins del XXXV Festival Flamenc Ciutat de les Roses, actuen Los
Marismeños
 i els “Cuadros” de ball del Centro Cultural Andaluz Virgen del Rocío al Centre Parroquial.

I a la 1.45 h de diumenge, dins del XV Butifarrasound Festival, actuarà Hotel Cochambre a la Pl. Lluís Companys.

La ràdio, en directe

Ràdio Sant Feliu serà de nou a les Festes de Primavera. Estarà a la plaça de la Vila, des d’on oferirà una programació especial.

Descàrrega del programa de festes en format PDF (4,31 MB)

Consulteu el detall del programa d’activitats

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here