Els municipis que acullen Escoles de Segona Oportunitat a l’entorn metropolità han acordat aquest dilluns crear un marc estable de treball entre ells i elaborar un document per reclamar una normativa que permeti acreditar les Escoles de Segona Oportunitat

A banda de demanar una normativa específica per acreditar les Escoles de Segona Oportunitat, els consistoris de Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, el Prat de Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat també reclamaran canvis en el sistema per evitar l’abandonament dels estudis. El document s’elaborarà en una jornada de treball que es farà a la tardor i després es traslladarà al departament d’Educació amb l’objectiu que la Generalitat elabori una normativa.

L’acord entre els diferents municipis preveu treballar com un espai de reivindicació de les administracions locals en l’àmbit de les noves oportunitats educatives, explorar fórmules de treball estable des de l’àmbit tècnic per intercanviar coneixements i bones pràctiques, teixir aliances des dels diferents consistoris a favor de l’equitat i compartir les experiències i els matisos de les experiències diferents. A banda de l’acreditació de les Escoles de Segona Oportunitat, els municipis també reclamaran que es facin modificacions en el sistema i es posin més recursos per no expulsar del sistema les persones més vulnerables.

Barcelona obrirà la primera Escola de Segona Oportunitat pública l’any que ve Barcelona obrirà el pròxim curs la primera Escola de Segona Oportunitat de titularitat pública de la ciutat. Neix com un nou recurs socioeducatiu, orientat a escolaritzar joves que no estudien i tampoc treballen, per tal de facilitar-los una formació que els ajudi a tornar als estudis o a inserir-se al mercat de treball amb un cert grau d’especialització. Segons l’informe de la Fundació BCN Formació Professional 2016, a Barcelona hi ha uns 17.000 joves entre 16 i 24 anys que ni estudien ni troben feina.

La majoria tenen molt baixa qualificació acadèmica, dificultats per continuar o per retornar al sistema educatiu, no estan preparats per incorporar-se al món de treball i tenen recorreguts vitals molt complexos. La rehabilitació de l’edifici on s’ubicarà s’acabarà en els primer mesos de l’estiu. Un cop acabada, l’equip de professionals s’hi instal·larà per continuar preparant el pròxim curs en coordinació amb els instituts de la ciutat i al setembre s’hi incorporaran els primers alumnes. En total, s’hi escolaritzaran 30 estudiants, als quals se’ls farà un diagnòstic personalitzat per tal de dissenyar la formació més adequada al seu perfil.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here