El Pregó de la Rosa marcarà el tret de sortida de les Festes de Primavera 2019 de la capital del Baix Llobregat. Serà aquest divendres 10 de maig, a les 18.30h, a la Sala Ibèria, en un acte obert a tota la ciutadania. Enguany la pregonera és l’artista plàstica santfeliuenca Marta Juvanteny

Qui és Marta Juvanteny?

Marta Juvanteny (1981) és una artista plàstica experta en materials i els seus comportaments. Ha crescut i viscut a Sant Feliu, on hi té el seu estudi.

Professora a la Universitat de Belles Arts de Barcelona. Va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis La Llotja, es va llicenciar en Belles Arts i realitzà el Màster Europeu de producció i investigació artística. A la vegada és col·legiada en el gremi de Joiers, Rellotgers i Orfebres de Catalunya. Alterna la seva vida professional artística amb la de docent de Belles Arts a la Universitat de Barcelona i professora d’art en el seu estudi privat.

Gran part de la seva obra es basa en el refugi en un temps abduït on el trànsit i moviment mental es sotmet a la confusió entre realitat i miratge, o realitat i ficció. Actualment Marta Juvanteny busca reflexionar sobre el consum narcòtic de les pantalles digitals.

L’artista va ser l’encarregada de crear el regal institucional d’enguany, que va presentar, el dia de Sant Jordi, a la sala de Plens de l’Ajuntament. És la primera vegada en l’història de la celebració, que l’artista creadora del regal realitza també el Pregó de les Roses.

Al pregó també hi assistirà com a convidat institucional el President de la Generalitat, el Sr. Joaquim Torra, que a les 20h inaugurarà la 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat i la 61a Exposició Nacional de Roses.

La Fira, el millor aparador comercial

La 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, aparador del comerç i del teixit associatiu local, omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands amb productes de tota mena. Els comerços mostraran els seus productes i serveis. El carrer de Laureà Miró acollirà una mostra del comerç local.

Una altra novetat de l’edició d’enguany és l’exposició a l’aire lliure “40 anys de La Fira!”, que commemora amb cartells, retalls de premsa i fotografies, l’aniversari de la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. La trobareu al c/ Laureà Miró, entre c/ Pou de Sant Pere i c/ Joan Batllori.

Al tram comprès entre els carrers de Pou de Sant Pere i Josep M. de Molina, trobareu Tendències Street, on comerços santfeliuencs faran demostracions i degustacions dels seus productes, i on recordarem els anys 80.

La Fira Verda es trobarà a passeig Nadal i a l’espai de la Fundació Agrícola de Sant Feliu, on gaudirem de diferents espais que mostraran el compromís del municipi amb el medi ambient, amb exposicions, tallers i assessorament per fer un Sant Feliu més sostenible.

12 façanes amb roses

Enguany l’Exposició de Roses no es queda només al Palau Falguera, i és que 12 edificis emblemàtics de la ciutat mostraran a les seves façanes composicions fetes per jardiners, que empraran més de 5000 roses per omplir-les.

L’Exposició Nacional de Roses és un dels actes culturals més importants de l’any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat. La mostra s’instal·la al Palau Falguera, on es poden veure i olorar unes 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) d’entre 300 i 400 varietats diferents. Com ja és habitual, hi ha roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

Trenet fins el parc del Roserar

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L’Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que compta amb més de 400 varietats de rosers. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l’entrada de l’Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, dissabte i diumenge, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Estand #ByeByeVia a la plaça de la Vila

Enguany la plaça de la Vila serà un espai dedicat al soterrament. Hi trobareu informació sobre el projecte constructiu, les obres del soterrament de la línia ferroviaria i sobre el procés per a l’urbanització de l’espai que s’alliberi després del soterrament, en el que s’inclou la consulta on la ciutadania podrà escollir el projecte d’urbanització derivat del Concurs internacional de projectes.

Activitats per a tots els gustos

Com cada any, s’organitzen moltes activitats culturals i de lleure com cercaviles, sardanes, teatre, etc. En destaca la Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, el Festival Butifarrasound, el Firajoc al parc Nadal i el Firaesport 3.0, que es trasllada a la pl. 8 de Març i a la plaça del Casal de Joves.

Dissabte a les 21.30 h, dins del XXXV Festival Flamenc Ciutat de les Roses, actuen Los Marismeños i els “Cuadros” de ball del Centro Cultural Andaluz Virgen del Rocío al Centre Parroquial.

I a la 1.45 h de diumenge, dins del XV Butifarrasound Festival, actuarà Hotel Cochambre a la Pl. Lluís Companys.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here