“Estem en una emergència climàtica” va comentar Ska Keller, representant dels Verds Alemanys i candidata a Presidenta de la Comissió Europea pel Partit Verd Europeu ahir des de Castelldefels, “ I els Verds som l’única garantia per generar les polítiques necessàries per fer-hi front”.

Ernest Urtasun, candidat al Parlament pels comuns, va destacar que els municipis tenen en aquesta lluita un paper fonamental, i que les candidatures de l’espai dels comuns al Baix Llobregat tenen molt clares les prioritats i l’agenda ecologista en les seves propostes. “Votar comuns és votar verd, votar comuns és prioritzar polítiques valentes per garantir un futur ambientalment sostenible”, va comentar Urtasun.

“La protecció dels espais naturals i agrícoles de la nostra comarca i la potenciació de la seva biodiversitat ha estat un dels principals eixos de treball de la nostra gent. Però per garantir el nostre futur i el de les properes generacions cal actuar també en canvis estructurals que han de venir de mans de l’economia verda i circular, el residu zero, la transició energètica, una mobilitat sostenible i segura que ens asseguri un aire net i fórmules que garanteixin la gestió de recursos estratègics com l’aigua o l’energia des de l’interès i el control públic”.

Així ho han reivindicar en nom de totes les candidatures els i les caps de llista de poblacions referents de l’espai polític al Baix Llobregat com l’Anna Martínez (Santa Coloma de Cervelló), Candela López (Castelldefels i Coordinadora de Catalunya en Comú), Lluís Mijoler (El Prat de Llobregat), Claudio Carmona (Cornellà de Llobregat), Jordi Gil (Sant Vicenç dels Horts) o Lídia Muñoz (Sant Feliu de Llobregat).

El Baix Llobregat, una comarca que ha patit importants cicatrius ecològiques, ha sabut recuperar espais vertebradors de la seva identitat com el riu Llobregat, salvar de la pressió especuladora els terrenys del Parc Agrari, i identificar les prioritats polítiques de l’agenda verda comarcal pels propers anys. “En aquesta agenda compartida, el lideratge de l’espai dels comuns i en conseqüència de l’agenda verda i mediambiental, ha estat definitiu”, expliquen.

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions europees i número 3 de la llista estatal d’Unides Podem Canviar Europa, Ernest Urtasun, també va assegurar aquest dilluns des de Castelldefels, que el seu partit “garantirà els drets parlamentaris” dels diputats del Congrés que són presos pel procés independentista.

Preguntat pel posicionament que adoptarà el seu partit a la Mesa del Congrés, Urtasun es va mostrar expectant però va garantir el suport del seu partit per a què Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez “puguin desenvolupar el seu mandat amb plena normalitat”. “No ens agrada aquesta situació”, va lamentar hores després que els quatre reclusos electes recollissin les seves actes al Congrés sota un fort dispositiu policial, com també va fer aquest dilluns Raül Romeva al Senat.

En un acte electoral de partit a Castelldefels acompanyat de la candidata dels Verds Europeus, Ska Keller, Ernest Urtasun va definir la situació dels polítics presos com a “profundament injusta” i va reiterar el posicionament d’En Comú Podem en contra de la presó preventiva i de les acusacions de rebel.lió i sedició per les quals els líders independentistes estan sent jutjats al Tribunal Suprem.

Al mateix temps, Urtasun va remarcar que Junqueras, Turull, Rull i Sánchez -i Romeva, en el cas del Senat- tenen els seus drets polítics “perfectament vigents perquè no han estat suspesos per ningú”, motiu pel qual va defensar que puguin exercir de diputats al Congrés “amb plena normalitat”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here