El Festival Esperanzah! del Prat de Llobregat ha celebrat aquest diumenge la seva primera assemblea com a cooperativa de treball, després d’un procés de conversió iniciat en la seva desena edició, l’any passat

D’aquesta manera, la governança del festival i de l’activitat solidària que genera serà compartida entre voluntaris, ONG’s, músics, organitzacions d’Economia Social i Solidària implicades i fins i tot els mateixos assistents al festival que se’n facin socis.

Esperanzah! va néixer fa deu anys per “dignificar” el barri de Sant Cosme i per impulsar o col·laborar a través dels seus ingressos en projectes socials, culturals, ambientals, humanitaris i d’Economia Social i Solidària (ESS), com Proactiva Open Arms, Pallasos en Rebeldía o les Dones sàvies de Sant Cosme. En els darrers quatre anys ha generat i destinat més de 400.000 euros a aquest tipus de projectes.

Esperanzah! va sorgir per contribuir a millorar les condicions de Sant Cosme, “un barri oblidat i estigmatitzat” del Prat de Llobregat, “estenent ponts” entre la cultura i les seves necessitats. Coincidint amb la seva desena edició el festival va anunciar l’inici d’una conversió en cooperativa de treball (SCCL), que culmina diumenge vinent amb la primera assemblea de l’entitat al Fundesplai del Prat de Llobregat.

Ho van ser convidats tots els socis de la nova cooperativa (poc després d’obrir-se el termini per inscriure-s’hi ja superava els 100 socis entre persones, empreses, associacions i altres cooperatives i 40.000 euros de capital social, però d’això ja en fa temps). En el marc de l’assemblea fundacional es va escollir el Consell Rector de l’entitat, es va legalitzar davant notari la constitució d’aquesta cooperativa i es van perfilar aspectes de funcionament, organització, aportacions dels socis al capital social, etc.

Amb aquest nou model de governança, Esperanzah! també preveu que el projecte es faci “més gran”, i si el festival com a tal ha aconseguit recaptar més de 400.000 euros els darrers anys, ara aspiren a anar encara més enllà.

Txarango, Pallasos en Rebeldía, la Fundació Roca Galès Catalunya són alguns d’aquests socis d’Esperanzah! SCCL, que aquest diumenge van assistir a l’assemblea. A més, formaran part de la cooperativa altres músics com ZOO, Balkan Paradise Orquestra i Natxo Tarrés, o entitats de cultura tradicional i popular del municipi.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here