El PSC s’imposa al Consell Comarcal del Baix Llobregat, ERC és segona força i la CUP en queda fora.

El PSC amb 16 consellers serà la primera força política del Consell Comarcal del Baix Llobregat integrat per 39 membres, després de les eleccions del 26 de maig. La resta de la composició del Consell queda així: ERC, 9; En comú Podem 5; Ciutadans 4; Junts per Catalunya, 4 i PP, 1. En no disposar de majoria absoluta, situada en 20 membres,  el PSC haurà de pactar amb altres forces polítiques fet ja habitual en aquesta institució. Podria ser suficient un pacte entre el PSC i En Comú Podem però el Consell Comarcal acostuma a formar governs molt amplis. Perd la seva presència al Consell Comarcal la CUP, que l’any 2015 havien aconseguit un conseller.

D’acord amb el que disposen les lleis d’organització territorial de Catalunya , els Consells comarcals es formen a partir dels vots i els regidors/ es obtinguts. Després de la recent supressió del Consell comarcal del Barcelonès, Catalunya disposa de 40 consells comarcals.

Els resultats del 26 M a la comarca han estat els següents:

  • PSC: 34’19 %. 200 regidors. 16 consellers.
  • ERC: 17’91 %. 118 regidors. 9 consellers.
  • ECP: 12’04 %.  66 regidors. 5 consellers.
  • Cs: 9’71% .   46 regidors. 4 consellers.
  • Junts: 8’17%. 55 regidors. 4 consellers.
  • PP:5’48 %.        10 regidors. 1 conseller.
  • CUP:2’95 %.    14 regidors. Cap conseller.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here