El Museu de Sant Boi de Llobregat, acull aquest dijous 30 de maig, a les 19 h, la conferència «L’empresonament franquista al Baix Llobregat i la repressió a Sant Boi»

La xerrada serà a càrrec de l’historiador Joan Montblanc, investigador de la base de dades de les persones que van ser tancades a la presó pel franquisme, acompanyat de l’arxiver Carles Serret.

L’activitat s’emmarca en l’exposició «1939. L’abans i el després», produïda amb motiu dels 80 anys de la fi de la Guerra Civil per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. La mostra, repartida en 25 museus de la demarcació de Barcelona, presenta una selecció d’objectes provinents de les seves col·leccions dels períodes de la República i del franquisme.

El Museu de Sant Boi presenta la instal·lació «Els darrers dies de la República a Sant Boi de Llobregat» on s’exhibeix la manta d’un soldat republicà que va participar en diversos fronts i que la família va conservar fins que en va fer donació al museu de la ciutat.

Font: Premsa Diputació BCN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here