L’alcaldessa en funcions d’Esplugues de Llobregat i candidata del PSC a les municipals, Pilar Díaz, assegura que la majoria absoluta aconseguida als comicis de diumenge amb 11 regidors de 21 és un gran resultat que “posa en valor la feina feta els últims anys” per l’equip municipal.

Díaz, que ha volgut destacar l’alta participació als comicis amb un 63,9%, deixa clar que comptar amb la majoria absoluta no significarà la fi del diàleg i la recerca de grans pactes de ciutat amb la resta de grups. “Hem de seguir dialogant amb aquelles persones que representen una part important de la ciutadania”, afegeix. En aquest sentit, per exemple, ha anunciat la voluntat d’aprovar per tercer mandat consecutiu un pacte per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació de qualitat.

L’alcaldessa en funcions ha volgut deslligar els bons resultats obtinguts de la influència que la bona dinàmica del PSOE a nivell nacional hagi pogut tenir en els electors. Aquí, ha explicat que tot i que el PSC també ha guanyat les eleccions a Esplugues, ho ha fet amb gairebé 10 punts menys que a les municipals. “Molta gent que ha votat socialista a les municipals va escollir una altre opció a les europees, perquè se senten part d’un projecte comú”, ha puntualitzat.

En aquest línia, Díaz ha recordat que en anteriors comicis, quan al PSC se’l definia com “un partit insignificant”, la llista que encapçala també va ser la més votada, fet que rebat els que lliguen la majoria absoluta aconseguida el 26-M amb els bons resultats del PSOE a les passades eleccions generals, per exemple. Per últim, ha volgut posar en valor que aconseguir una majoria absoluta després de 40 anys de governs municipals socialistes a Esplugues de Llobregat, 13 sota el seu mandat, “té un gran mèrit” pel desgast que suposa governar i prendre decisions. “Això vol dir que hem treballat en un projecte comú decidint i governant amb molta gent buscant el consens”, ha apuntat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here