El PP ha guanyat per tercera vegada consecutiva les eleccions municipals a Castelldefels amb vuit regidors i gairebé 8.000 vots. Amb tot, el seu candidat, Manu Reyes, reconeix que és un triomf “agredolç” perquè un nou pacte de les esquerres -PSC, MOVEM i ERC- li impediria ser alcalde com ja va passar el 2015.

Un pacte, d’altre banda, que veu “molt provable” i que “sospita” que està llest des d’abans de l’inici de la campanya. Tot i créixer en vots i fregar el novè regidor, Reyes destaca que “les dinàmiques dels partits influeixen” i que en aquest cas els mals resultats del PP a les generals poden haver restat alguns vots a la seva candidatura.

Tot i reconèixer que té poques possibilitats de poder ser investit alcalde, Manu Reyes creu que “tindria tot el sentit” que la força política que ha guanyat els comicis amb el suport de gairebé el 30% dels electors pogués tenir la possibilitat de parlar amb la resta de partits per intentar formar govern. En aquest sentit, ha afegit que els populars estan disposats a parlar amb la resta de partits “sense posar línies vermelles sempre que es parli del què interessa als veïns” i que “tendiran la mà a totes les formacions” sempre i quant les forces d’esquerres no tinguin ja pactat mantenir el pacte de govern d’aquests últims quatre anys.

Sobre la influència de la “dinàmica dels partits a nivell nacional” en els resultats, Reyes reconeix que “existeix” i és per això que encara ha posat més en valor el triomf de la llista que encapçala perquè s’ha produït setmanes després dels mals resultats obtinguts pel PP a les passades eleccions generals. “Fa un mes les generals no ens van anar bé i el partit no estava en el seu millor moment i tot i així hem aconseguit la victòria venint de la oposició”, ha afegit.

Sobre la millora de resultats del PSC, que ha guanyat dos regidors respecte els comicis del 2015, el popular ha destacat que “ha estat per sota” de la dels socialistes al conjunt del Baix Llobregat i que s’explica més per la bona dinàmica del PSOE que no pas per la gestió de l’alcaldessa Maria Miranda en els últims dos anys de la legislatura.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here