La celebració torrellenca va rebre la visita d’unes 5.000 persones i va vendre prop de 3.000 quilos de cireres

El dissabte 1 i el diumenge 2 de juny, la 39 Festa de la Cirera va aconseguir una alta participació ciutadana i uns 3.000 quilos de cireres venudes. Enguany, el bon temps i la diversitat d’actes programats van atreure prop de 5.000 persones visitants, tot i coincidir la festa amb celebracions similars a altres municipis de la zona.

El dissabte, el meteoròleg i presentador televisiu Francesc Mauri va donar el tret de sortida a la 39a Festa de la Cirera acompanyat de l’alcalde de Torrelles, Ferran Puig. Durant els parlaments, es va destacar el paper de la pagesia i es va fer una crida a preservar el món agrícola i a protegir el model de poble actual del municipi.

Tot seguit, es va inaugurar la nova edició de l’Exposició de Cireres, que celebrava el 90è aniversari de l’Ateneu Torrellenc i que mostrava artístiques paneres de cireres fetes per pagesos i entitats del poble. Així mateix, es va presentar la 12a Ruta Gastronòmica amb noves elaboracions culinàries protagonitzades per cireres.

Com marca la tradició, el Mercat de Cireres es va instal·lar al Carrer Major per oferir les millors cireres de la zona, exhaurint totes les que hi havia per vendre. També, els jocs de fusta gegants basats en les cireres, que presentaven nous elements encara més personalitzats, van proposar un divertit espai per a grans i petits.

No obstant això, les dues novetats de la 39a Festa de la Cirera van ser les activitats més esperades. Els dos jocs d’escapisme van fer volar la imaginació i l’enginy dels torrellencs i les torrellenques i l’espectacle d’humor d’en Peyu va arrencar riures i riallades a una zona de Barraques plena de gom a gom.

Al llarg del cap de setmana, riuades de persones van envair els carrers del poble i van participar amb moltes ganes i gran implicació en totes les activitats proposades. La 39a Festa de la Cirera es va convertir així en la millor manera de celebrar i compartir el producte estrella del municipi: la cirera.

Font: Ajuntament de Torrelles

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here