L’objectiu és millorar la funcionalitat d’aquesta estació que constitueix un punt estratègic de la xarxa de Rodalies al sud de Barcelona. Comportaria un augment de la capacitat de la línia i una reducció dels temps de viatge, tant per els trens de rodalies com per als regionals entre Tarragona i Barcelona

Adif va comunicar el passat 4 de juny que ha licitat el contracte de serveis per a la redacció de l’estudi d’alternatives i dels projectes bàsic i de construcció de la remodelació de l’estació de Castelldefels. El contracte té un pressupost de licitació de 403.521,19 euros (IVA inclòs), i un termini d’execució de 10 mesos.

L’objectiu és determinar l’alternativa més eficient per millorar la funcionalitat de l’explotació ferroviària d’aquesta estació, incloent la implantació de quàdruple via en l’àmbit d’aquesta instal·lació, que constitueix un punt estratègic de la xarxa de Rodalies al sud de Barcelona.

Amb una nova configuració de vies es permetrà una evolució cap a futurs escenaris que contemplen la quadruplicació del tram entre les estacions de Castelldefels i el Prat, el que comportaria un augment de la capacitat de la línia i una reducció dels temps de viatge, tant per els trens de rodalies com per als regionals entre Tarragona i Barcelona.

La reconfiguració de l’esquema de vies i andanes de l’estació aconseguirà generar a l’estació de Castelldefels una nova terminal per a permetre les rotacions de trens de rodalies del nord de Barcelona.

Un cop estudiades i aprovades per Adif les solucions constructives recollides en l’Estudi d’Alternatives, es procedirà a la redacció dels projectes bàsic i constructiu per a l’execució de les diferents obres.

Per a la redacció dels projectes es tindran en compte les solucions plantejades, així com altres condicionants, garantint la compatibilitat amb altres actuacions ferroviàries en diferents escenaris futurs i considerant els aspectes constructius, d’explotació i de manteniment.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here