La tradicional festa romana de Sant Boi tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny

Els “Ludi Rubricati”, la festa romana de Sant Boi arriba a l’edició número 16 amb una proposta ben actual. Durant el cap de setmana del 8 i 9 de juny ens oferirà algunes claus de les eleccions a l’època romana. Les Termes Romanes, Can Barraquer i Can Torrents acolliran recreacions històriques, activitats i tallers adreçats a tota la família.

Sabrem com era una urna i quin aspecte tenien les “tauletes de vots”, les actuals butlletes electorals, entre altres curiositats. Des dels seus inicis, l’objectiu dels “Ludi” és oferir, de manera lúdica i divertida, informació sobre aspectes de la vida quotidiana de l’antiga Roma. Enguany sabrem com eren els candidats a unes eleccions i els missatges o grafits que s’escrivien en una campanya electoral i com es feia carrera política aleshores. També tindrem l’ocasió d’aprofundir en el significat de la famosa frase “pa i circ” (“panis et circense”), creada al segle I pel poeta romà Jovenal, que descriu el costum dels emperadors romans de regalar blat i entrades per al circ per mantenir al poble distret de la política.

El cap de setmana de la festa estarà farcit d’activitats familiars. Can Torrents i Can Barraquer seran escenari d’una desena de tallers i reconstruccions històriques. A les Termes Romanes s’hi faran visites comentades. Construirem un amfiteatre, sabrem de què estava feta una urna i com es repartia el gra, jugarem a carreres de carruatges i cavalls i els nens i les nenes aprendran a parlar en públic.

Recollida d’aliments

Enguany els “Ludi Rubricati” recolliran aliments que es destinaran a la botiga solidària de Sant Boi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here