Olesa ret homenatge aquest cap de setmana a la patrona, Santa Oliva, amb quatre dies farcits d’activitats que posen especial atenció en la cultura i la tradició. Tornen fira de l’artesania i el comerç, la baixada d’andròmines i el Ginesta Sound a més de concerts i activitats infantils.

L’acte central se celebrarà el 10 de juny, festivitat de Santa Oliva, el seguici de cultura popular que donarà pas a la tradicional ofrena floral a la patrona. Xavier Rota, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, ha destacat la diversitat d’activitats i d’espais en la festa d’enguany “perquè s’intenta aprofitat tots els espais disponibles que tenim”, així com també la participació de moltes entitats.

Avui divendres a les 19h comencen les activitats amb el lliurament dels Premis de Recerca Vila d’Olesa a la sala de sessions de l’Ajuntament. A la nit, a partir de les 23h hi haurà concert a la plaça jove amb Dj i Lo puto cat, organitzat pel Col·lectiu de Joves Santa Oliva amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Dissabte 9 de juny el dia arrencarà amb la tómbola benèfica que organitza les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül a la seva seu, serà el darrer any que l’organitzin coincidint amb el seu 25è aniversari.  Durant tot el dia a la placeta de Joan Povill i el carrer Alfons Sala, acolliran una nova edició de la Fira de Santa Oliva. És una fira consolidada organitzada per l’Associació de Veïns del Casc Antic, i que inclou elements d’artesania i alimentació.

A partir de les 17h arribarà la dotzena Baixada d’Andròmines des de la placeta de Santa Oliva i fins a la plaça de la Sardana. A les 18h de la tarda el parc del Porxo acollirà l’espectacle d’animació infantil “Marramangu” a càrrec de Pep Callau i els Pepsicolen, organitzat per l’ajuntament conjuntament amb la Xarxa. A partir de les 19.30h tindran lloc les tradicionals sardanes organitzades per Olesa Sardanista que inclourà una trobada d’escoles sardanistes amb la Cobla Vila d’Olesa, així com una exhibició de la colla Xàldiga. A les 21h es celebrarà el sopar de veïns i veïnes de Santa Oliva organitzat pel Col·lectiu de joves del barri i a les 22h arribarà la tabalada i el correfoc de Santa Oliva amb les colles Custus Ignis i Diablots amb el drac Olivé.

La nit comença amb el festival Ginesta Sound organitzat per l’Agrumapent Escolta Sant Bernat de Claravall i l’Ajuntament d’Olesa. Enguany és la desena edició del festival i hi haurà activitats durant tot el dia. A les 12h i haurà un vermut electrònic amb Mendinga Tropical i una sifonada popular, a les 19h hi haurà jocs tradicionals per a infants i a la nit el concert comptarà amb Mabel flores & La Kayngó, el grup olesà Carrer Mallorca i Djs UPyD.

El dissabte també trindran cabuda a la jornada els esports amb la copa catalana de Clubs de Twirling.

Diumenge a les 10h i al llarg de tot el dia la plaça de les Fonts i el carrer Alfons Sala tornaran a vestir-se de fira per a la Fira del comerç, organitzada per l’Associació de Botiguers i Comerciants d’Olesa. A les 12h del migdia a la plaça Fèlix Figueras i Aragay tindrà lloc la jornada castellera protagonitzada pels Castells d’Esparreguera. A les 18h tindrà lloc una sessió de màgia jove i a les 19h la XII marató d’Artistes, amb les modalitats de dansa, arts escèniques i cantautor/a o duet. A la nit a partir de les 22h, hi haurà festa jove amb Tamborino So Obstinat i Dj Sendo.

El dilluns 10, diada de Santa Oliva, a partir de les 11h del matí es faran dues jornades de portes obertes: a l’Ajuntament d’Olesa i al portal de Santa Oliva. La canalla podrà gaudir d’una jornada de xocolatada infantil i un espectacle de teatre amb la companyia Teatre Nu. A la tarda se celebrarà el seguici i l’ofrena floral a la patrona on les entitats de cultura popular i tradicional d’Olesa aprofiten per mostrar la seva activitat. Finalitzada l’ofrena, el parc del porxo acollirà el concert de Santa Oliva amb Coetus, organitzat per l’Ajuntament.

Font: aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here