La cantant compareix davant el jutge A Esplugues, i esquiva l’entrada principal accedint a través d’un aparcament soterrat privat

Shakira ha insistit davant el jutjat d’instrucció número 2 d’Esplugues de Llobregat que no té cap deute amb Hisenda i ha assegurat que la querella de la fiscalia per un presumpte frau de 14,5 milions d’euros rau en un problema d’interpretació de la llei. La cantant ha comparegut aquest dijous citada com a investigada per sis presumptes delictes per haver eludit l’impost de patrimoni i l’IRPF entre els anys 2012 i 2014.

Si bé la cantant no ha fet declaracions a la premsa, l’oficina que la representa ha remarcat que va pagar els 14,5 MEUR suposadament defraudats abans que la Fiscalia presentés la querella. Shakira ha esquivat la premsa que hi havia a l’entrada principal accedint als jutjats a través d’un aparcament soterrat de places privades.

La jutge que dirigeix la investigació havia donat ordres específiques per a què la cantant colombiana no tingués cap tracte privilegiat a l’hora d’accedir als jutjats aquest dijous. Amb tot, Shakira ha aconseguit esquivar l’entrada principal utilitzant l’aparcament soterrat de l’edifici, fet que ha evitat l’expectació del més de mig centenar de càmeres que hi havia esperant-la.

Els periodistes s’han hagut de conformar en veure-la de resquitllada creuant el vestíbul enmig d’un nombrós grup de persones que l’escortaven.Es dona la circumstància que els jutjats d’Esplugues són en un bloc d’oficines amb un pàrquing amb places de lloguer i el seu advocat en tenia llogada una.

L’estratègia de l’equip de seguretat de la cantant ha burlat la intenció de la jutge, que havia insistit que la investigada havia d’utilitzar els mateixos accessos que qualsevol altre ciutadà. Ningú havia advertit la magistrada, però, de l’existència i accés al pàrquing.Obligacions fiscals, complertes “en tot moment”Shakira ha comparegut davant la jutge per “afavorir l’esclariment” de la seva situació fiscal a l’estat espanyol, segons ha apuntat l’oficina que la representa.

Ni la cantant ni el seu advocat han fet declaracions a la premsa en acabar la compareixença, que ha durat poc més d’una hora, durant la qual només ha contestat les preguntes de la seva defensa. Després de declarar, l’oficina de la cantant s’ha limitat a difondre un comunicat on es remarca que ella ha acomplert “en tot moment” amb les seves obligacions tributàries a “a tots els països on ha treballat” , tot subratllant que “no deu cap quantitat a la hisenda espanyola”.

Respecte els 14,5 MEUR que li reclama l’Agència Tributària, els representants han assegurat de nou –com van dir al desembre- que Shakira va pagar aquest import tan bon punt va tenir constància de la reclamació, i han afegit que en aquell moment “va proporcionar informació exhaustiva a hisenda”. “Per tant, no existeix cap deute”, han sentenciat des de l’oficina de la cantant, mentre han assenyalat que “l’únic tema en discussió és sobre la correcta interpretació de la norma” respecte quan es considera que Shakira va començar a residir a l’estat espanyol.

“Shakira està, com sempre, a disposició absoluta de col•laborar amb l’Administració Tributària per solucionar la diferència de criteri”, han afegit els seus representants. En aquest sentit, també han remarcat que la cantant sempre ha tingut un comportament “inqüestionable” a l’hora d’assumir les responsabilitats fiscals a tots els països on ha tributat.

Per últim, l’oficina ha apuntat que Shakira sempre ha confiat en el criteri dels “millors especialistes” en matèria fiscal. La causa oberta als jutjats d’Esplugues pel presumpte frau de 14,5 MEUR assenyala també un segon investigat, fins ara en paratge desconegut.

Aquest dijous, fonts del TSJC han confirmat que l’home, membre de l’equip assessor de Shakira, ja ha estat localitzat i la jutge és pendent de citar-lo a declarar. Estan personats a la causa com a acusacions el Ministeri Fiscal, l’Advocacia de la Generalitat i l’Advocacia General de l’estat espanyol.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here