A finals del mes de maig, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 37.994 persones, disminuint, respecte el mes anterior, en 698 persones (-1,8%), i la taxa d’atur registral es situa al 9,6%

La taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit metropolità es situa per sobre de la baixllobregatina, així com la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals, segueix disminuint l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines de treball al Baix Llobregat ha baixat en 1.855 persones respecte a maig de 2018.

El descens de l’atur d’aquest mes es registra tant entre els homes (-393) com entre les dones (-305). Les dones però, continuen tenint una taxa d’atur registral superior a la masculina (11,7% davant el 7,7%).

Per edats, l’atur disminueix en tots els grups d’edat. El grup d’edat de les persones de 25 a 44 anys és on més disminueix l’atur (-307 persones, -2%), seguit dels majors de 44 anys (-263 persones, -1%) i dels més joves (-128 persones, -4%).

Per sectors i activitats econòmiques es veu com l’atur disminueix sobretot en comerç, restauració i hoteleria i serveis a la producció. Sanitat i serveis socials i sense ocupació anterior són les úniques activitats on creix l’atur aquest mes. En termes interanuals, l’atur baixa en tots els sectors econòmics tret del transport i les comunicacions.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here