Des de 2006 la platja de Castelldefels ha anat obtenint diferents certificacions i guardons que constaten la seva qualitat. Aquest estiu, compta amb aquestes cinc distincions: la Bandera Blava, el segell UNE ISO 9001, la «Q» de Qualitat, el certificat Biosphere i la bandera Ecoplayas

La platja de Castelldefels ha acollit aquest 12 de juny la hissada oficial de les cinc banderes que en certifiquen la seva qualitat. L’acte institucional, als mastelers de la plaça de les Palmeres, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa en funcions, Maria Miranda, i el regidor de Platges en funcions, Xavier Amate.

El jurat internacional Bandera Blava 2018 ha concedit a Castelldefels el seu distintiu per a cadascuna de les tres platges en què es divideixen els cinc quilòmetres del front marítim: Baixador, Lluminetes i La Pineda. Aquest guardó no és l’únic que lluirià aquest estiu la platja de Castelldefels. És potser el reconeixement de més prestigi dels cinc que té al que cal afegir el segell UNE ISO 9001:2015, la «Q» de Qualitat, el certificat Biosphere i la bandera Ecoplayas.

La Bandera Blava certifica l’ecoqualitat turística de platges i ports. Aquesta certificació ambiental, amb trenta anys d’història, la concedeix cada any l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), organització independent però reconeguda pel Ministeri de Medi Ambient.

La Bandera Blava promou i reconeix els esforços, públics i ciutadans, per complir els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat a platges i ports , reconegut a escala internacional, premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here