La socialista Maria Miranda serà l’alcaldessa els pròxims quatre anys

A Castelldefels, després dels resultats electorals del 26M, s’obrien dos possibles escenaris a l’hora de determinar qui ostentaria l’alcaldia:

• D’una banda, que es donés una suma de grups que acordéssin un únic candidat. Estaven en condicions de sumar aquesta majoria, al voltant de l’alcaldessa en funcions, Maria Miranda (PSC), que té 6 representants, tres forces polítiques que ja han compartit Govern en aquest mandat que ara acaba: el mateix PSC (6), Movem Castelldefels-En Comú Podem (4) i Esquerra Republicana (4), amb o sense el suport de Junts x Castelldefels, que té un regidor.

•  De l’altra banda, si aquest acord a tres o quatre per investir Miranda o un altre candidat o candidata no cristal·litzava abans de dissabte, l’exalcalde popular Manuel Reyes (2011-2015), que compta amb 8 edils, podria assolir l’alcaldia perquè va ser la llista més votada el 26-M.

A poques hores del ple d’investidura de demà dissabte, hem conegut que el PSC (6 regidors), Movem En Comú Podem (4 regidors) i ERC (4 regidors) han tancat un acord per governar plegats a Castelldefels (Baix Llobregat) els pròxims quatre anys; i per tant, es confirma la primera opció de les possibles.

D’aquesta manera, i per segon mandat consecutiu, el popular Manu Reyes, guanyador dels comicis amb vuit regidors, es quedarà de nou a l’oposició.

L’acord preveu que l’actual alcaldessa en funcions, la socialista Maria Miranda, ho continuï sent tot el mandat i que els caps de llista dels Comuns, Candela López, i ERC, Jordi Maresma, siguin primer i segon tinent d’alcalde respectivament.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here