Aymerich, que va rellevar Junqueras en el càrrec, assegura que l’executiu socialista celebra la batllia “com una peça de trofeu pel caràcter icònic” del municipi

El socialista Miguel Comino ha estat investit alcalde de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), el municipi on fa quatre anys Oriol Junqueras va arrasar i va revalidar la batllia que ocupava des del 2011. El PSC va ser la llista més votada el 26-M, amb només 66 vots més que Junts per Sant Vicenç-ERC de Maite Aymerich, que havia rellevat Junqueras en el càrrec a finals del 2015, i empatant-hi a 8 regidors.

Tot i que per aritmètica no era necessari, Comino ha accedit a l’alcaldia amb majoria gràcies als vots dels regidors de Cs, amb qui han signat un pacte de governabilitat. Aymerich ha assegurat que el nou govern veu l’alcaldia “com una peça de trofeu pel caràcter simbòlic i icònic de Sant Vicenç”, mentre que Comino espera que el municipi deixi de ser “una trinxera i sigui un paraigua per a la convivència”.

Aymerich, que aquest divendres va visitar Junqueras a la presó de Soto del Real, ha retret a Comino que hagués preferit un govern “monocolor”, amb un pacte amb Cs, i deixar passar l’oportunitat” de “fer ponts” entre les dues formacions majoritàries i, fins i tot, sumar-hi els dos regidors de comuns.

Aquesta decisió, per a la fins ara alcaldessa, és el d’un govern que aprofundeix en el “frontisme” i que celebra l’alcaldia “com una conquesta i una peça de trofeu pel caràcter simbòlic i icònic de Sant Vicenç, no per a les polítiques que s’hi faran, sinó per ser el poble d’Oriol Junqueras, empresonat”.

Comino no ha volgut entrar a respondre les recriminacions i ha dit que volia “mirar el futur amb optimisme i esperança”. Això sí, el flamant alcalde ha promès treballar “per a la concòrdia i perquè no hi hagi tensions ni crispacions”. “Volem que Sant Vicenç deixi de ser una trinxera i sigui un paraigua per a la convivència, perquè tothom se senti representat governi qui governi”, ha afirmat.

Els socialistes han arribat a un acord de governabilitat amb Cs, que comença el mandat des de l’oposició, però que es compromet a donar-li suport en punts clau com l’aprovació de les ordenances o el pressupost de l’any que ve. Tot i aquest acord signat, no ha transcendit si els tres regidors de Cs votarien Comino o el seu candidat fins el moment de llegir les paperetes.

El govern del PSC tanca una etapa de vuit anys a Sant Vicenç dels Horts marcada pel pas de Junqueras. El 2011, el llavors eurodiputat va ser investit alcalde gràcies a un pacte amb ICV i CiU, que va desbancar el PSC, la llista més votada i que havia governat en els darrers dos mandats. El 2015, la formació del líder d’ERC va obtenir 9 dels 21 regidors del ple i va revalidar el govern amb un pacte amb Podem.

Una vintena de simpatitzants socialistes han seguit el ple des de fora de l’edifici consistorial i, a la sortida, a part de les felicitacions d’amics i familiars, Comino s’ha trobat amb la primera demanda com a alcalde: un grup d’una quinzena d’escoltes li han reclamat un local digne.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here