L’IES Playa Flamenca, situat al municipi alacantí d’Orihuela, ha estat guardonat amb el premi FAD d’Arquitectura del 2019, segons s’ha fet públic aquest dimecres

La restauració de la sala de lectura de la biblioteca de l’edifici de Cibeles del Banco de España, a Madrid, s’ha endut el guardó d’Interiorisme, mentre que el passeig marítim del Prat de Llobregat i el projecte Mies Missing Materiality han rebut els premis de Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres respectivament.

El Premi FAD Internacional ha estat per al projecte New Bund District Church, a Xangai. Els premis d’aquest any s’han triat entre les 616 obres que s’hi han presentat.

Les obres finalistes i guanyadores dels 61 Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme es poden veure a ‘El Millor Disseny de l’Any’, l’exposició que recull les obres finalistes i guanyadores dels premis que atorguen les associacions del FAD en les diferents expressions del disseny, l’arquitectura i les arts.

La mostra es pot veure fins al dia 1 de setembre a la Sala A de l’edifici Disseny Hub Barcelona.Sobre el premi FAD d’Arquitectura, el jurat ha valorat l’institut Playa Flamenca com a “resposta contemporània, innovadora i sorprenent” en el camp de l’arquitectura escolar, “que en ocasions queda limitada a solucions convencionals i tancades”.

Del passeig marítim del Prat de Llobregat, premi de Ciutat i Paisatge, es considera l’obra una intervenció “subtil” que “aconsegueix conjugar” la voluntat de preservar i millorar espais naturals “fràgils en procés de Degradació”, amb “l’ús, gaudi i valoració” que n’ha de fer la ciutadania.

La recuperació dels ecosistemes dunars, de la vegetació autòctona, de les zones humides conviu amb recorreguts interns, mobiliari i usos recreatius i educatius respectuosos amb el seu entorn. “La complexitat del treball en fa un referent i un exemple per a aquest tipus d’actuacions”, afirma el jurat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here