El proper diumenge 23 de juny la Flama del Canigó torna a il·luminar la nit de Sant Joan al Baix Llobregat.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans. Cada 23 de juny baixa des del cim i centenars equips de foc la distribueixen pel territori en diferents rutes que donen inici a la celebració de la Nit de Sant Joan.

La Flama arriba a totes les poblacions del Baix Llobregat. Aquí podeu consultar alguns exemples de les activitats que organitza cada municipi per a rebre la Flama:

El Prat: 18.00h, organitzat per la Unió Excursionista de Catalunya el Prat. Cercavila que recorrerà tota la ciutat.

Gavà: 20.30h, organitzat per Unió Muntanyenca Eramprunya Òmnium Cultural Gavà Agrupament Roc del Migdia ANC Gavà Mata de Jonc La Maquia. Rebuda de la Flama, portada de la flama fins al davant de l’Ajuntament. Exhibició d’entitats de cultura popular de Gavà. Revetlla popular amb sopar de carmanyola, concert i dj.

Begues: 19.30h, Rebuda de la Flama amb la participació de diverses entitats del poble. Encesa del peveter i lectura del manifest d’Òmnium Cultural i de poesia per part de la Font de Poemes. A les 21h sopar popular a la plaça de l’Ateneu. A les 23.30h Maleficis i bruixeria. Dansa de bruixes i beuratge màgic. Encesa de la foguera amb la Flama del Canigó. A les 00.00h Ball de Revetlla amb el grup Zenit i coca de Sant Joan al passeig de l’Església. 1.00h Discomòbil a les instal·lacions esportives i coca de Sant Joan.

Sant Climent de Llobregat: 21.00h, organitzat per la Comissió de focs de Sant Joan de Sant Climent de Llobregat. Arribada de la Flama i rebuda per part de la població. Lectura de manifest per part de l’alcalde, encesa de la foguera i degustació amb coca i cava.

Viladecans: 19.30h, organitzat per Diables de Viladecans, Corredors de Sant Climent i Viladecans, Òmnium seu local de Viladecans. Arribada de la flama portada pels corredors de Sant Climent i Viladecans. Parada per refrescar-se i petit berenar. Lectura del manifest i sortida dels corredors de Sant Climent cap a la seva població. Actuació dels diables, encesa de la foguera i correfoc pels carrers del poble.

Sant Joan Despí: 19.30h, organitzat per ANC i Òmnium Cultural. Arribada de la Flama, lectura del missatge i a les 20.00h ballada de gegants.

Sant Boi: 19.00h, organitzat per Òmnium Cultural. Arribada de la Flama i encesa del peveter. 21.00h actuació dels Arlovins (música tradicional catalana) a les 21.15h lectura del manifest i de 22h a 4h sopar popular, ball del fanalet amb música de revetlla i servei de bar.

Esplugues: 18.30h, organitzat per Òmnium Cultural. Rebuda de la Flama i repartiment de la flama als altres pobles de la comarca. A les 21h seguici i correfoc pels barris d’Esplugues.

Sant Just: 21.00h, organitzat per l’Ajuntament. Arribada de la Flama, repartiment de torxes i pujada a l’esplanada Canigó, lectura del manifest a càrrec d’Albert Macià, president de l’Ateneu, encesa de la foguera i repartiment de coca i moscatell.

Sant Feliu: 12.00h, organitzat per l’Associació Cultural Calaix de Sastre. Confecció d’una catifa floral per commemorar diferents aniversaris. 17.15h trobada per anar a buscar la Flama a Esplugues. 18.15h animació amb Gil Ratataplam i a les 19.15h arribada de la Flama, lectura del manifest, actuacions, repartiment de la Flama i coca i vi dolç. 20.30h Revetlla Magent Fest organitzada pels Castellers de Sant Feliu.

Martorell: 18.30, organitzat per l’Associació de Veïns del Pont del Diable. 18.30h Audició de Sardanes i arribada de la Flama creuant el Pont del Diable. Ofrena a la Flama de l’alcalde, lectura del missatge i encesa del Cresol. 20.30h Trobada i sortida a sopar als voltants de la Font de la Truita. 22.15h tornada amb les Atxes de vent enceses per la Flama i encesa del Foc de Sant Joan. Coca de Sant Joan i cava, amb música ambiental i explosions pirotècniques.

Castellbisbal: 20.30h, organitzat pel Club Ciclista de Castellbisbal. Es rebrà la Flama i s’encendrà el foc de Sant Joan.

Esparreguera: 16.00h, organitzat per Amics de la Flama d’Esparreguera. Rebuda de la Flama i després es farà un recorregut per tot el poble.

Collbató: 20.00h, organitza l’Ajuntament. Arribada de la Flama i recorregut pels carrers de la vila. 21.00h lectura del manifest, 21.30h arribada de la Flama i rebuda institucional amb els Gegant de Collbató. Encesa del peveter i espectacle de foc amb els Diables Salnitrats. Encesa de la foguera. A les 22.00h sopar solidari de revetlla.

Font: omniumcultural.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here