El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid amb valors de temperatura per sobre de la mitjana fins al final de la setmana.

Dijous i divendres pot ser que s’arribin als 35 o 40 ºC.

Davant aquest escenari, la Generalitat ha activat el pla PROCICAT i molts ajuntaments de la comarca, com el de Molins de Rei, han previst mesures excepcionals.

Els col·lectius més vulnerables davant la onada de calor son la gent gran, els nadons, les persones amb discapacitat, les persones que viuen soles i les persones amb malalties cròniques. Es per això que, per exemple, l’Ajuntament de Molins de Rei juntament amb la Creu Roja Baix Llobregat Cwntre ha decidit augmentar el protocol d’actuació per tal d’arribar a aquests col·lectius.

Mesures excepcionals:

  • Recomanacions per a la població en general des dels diferents canals de comunicació. Sobretot aquells vinculats amb els col·lectius de risc.
  • Major seguiment de les persones grans mitjançant la teleassistència, l’atenció domiciliària i els serveis socials d’atenció primària.
  • Revisió de l’estat de totes les fonts públiques del municipi per assegurar que funcionen correctament.
  • Crida a bars i establiments de restauració de la vila per a que ofereixin gots d’aigua de forma gratuïta.
  • Instal·lació d’una taula al pati del Palau aquest divendres amb voluntaris de la Creu Roja per a realitzar accions divulgatives per combatre l’onada de calor.

S’aconsella que a casa es controli la temperatura, que es tanquin persianes i al vespre s’obrin les finestres per a refrescar. Es recomana que tothom es refresqui constantment, amb dutxes, tovalloles mullades i bevent aigua fresca. Si teniu animals de companyia, procurar que no estiguin al sol i s’hidratin correctament.

Pel carrer es recomana evitar viatjar en cotxe a les hores de mes calor, portar sempre líquids per hidratar-se i no deixar mai els infants, les persones grans o els animals de companyia dins els cotxes amb les finestres tancades.

Pel que fa als àpats es recomanen menjars lleugers i evitar els calents. S’aconsella menjar aliments rics en aigua com les fruites i les hortalisses.

Si es coneix gent gran o malalta que viu sola, s’aconsella visitar-los freqüentment i si es troba algú sota els efectes de la deshidratació, donar-li aigua, mullar-la, ventar-la i trucar al 112 urgentment.

 

Font: Aj.Molins de Rei.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here