L’Hospital de Viladecans conclou en el seu estudi on s’avalua les percepcions que tenen les persones amb excés de pes sobre els motius pels quals creuen que s’han engreixat i les motivacions que tenen per aprimar-se que, els factors motivadors per perdre pes entre les persones obeses son millorar la salut i augmentar l’autoestima.

El treball recull les opinions de 32 pacients amb obesitat atesos a les consultes d’Endocrinologia i Medicina Interna de l’Hospital entre els mesos de juny i desembre de 2018. Durant aquest any 2019 s’han continuat recollint resultats per ampliar la mostra. Les conclusions van presentar-se el passat abril a Glasgow al Congrés Europeu d’Obesitat.

Segons les persones enquestades els motius de la seva situació son la falta d’exercici, seguit de la manca d’autocontrol, la ingesta de grans quantitats d’aliments i el consum de menjar ràpid. Altres estudis similars fets en països anglosaxons disten de l’estudi fet a Viladecans, ja que els del present estudi creuen que la quantitat d’aliments que ingereixen és més determinant que la qualitat del menjar.

Les 32 persones incloses a l’estudi tenien entre 36 i 76 anys entre els quals 17 eren dones i 15 homes. El seu índex de massa corporal mitjà era de 34 kg/m2 (es considera obesitat a partir de 30 kg/m2 i obesitat mòrbida a partir de 40 kg/m2) Els autors del treball van preguntar-los quan pesaven als 18 anys i en l’actualitat, com a mitjana, els homes s’havien engreixat un 38,5 % i les dones un 49, 6 % en el cas de les dones amb fills i un 21,3% en el cas de les que no n’havien tingut.

El coordinador de l’estudi, Iñaki Marina, metge adjunt de medicina interna de l’Hospital de Viladecans, anuncia la intenció de “liderar un programa d’obesitat familiar, en col·laboració amb els equips de pediatria de l’atenció primària, que en un futur es podria ampliar a ginecologia, per tal de dissenyar estratègies de salut pública per prevenir l’obesitat entre les dones abans de la primera gestació.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here