La Festa Major de Sant Pere presenta, per aquest dissabte, una jornada atapeïda de propostes per a totes les edats i gustos

Des de primera hora el Club de Beisbol i Softbol Gavà disputa el seu Torneig Internacional a can Torelló mentre que els gallers l’Anguila, acompanyats de les colles de Viladecans, el Prat i Sant Boi faran un recorregut per diferents carrers de la ciutat, que sortirà des de l’American Lake, per despertar tothom.

A partir de les 10 hores, hi haurà portes obertes al Parc Arqueològic de les Mines i al Rocòdrom de la Nova Piscina on, els qui ho desitgin, podran iniciar-se en l’escalada amb la UME. També a partir d’aquesta hora començarà la plantada de bèsties de foc al passeig Maragall, indret on, durant bona part del dia, la Companyia General del Foc organitzarà diverses activitats. Un any més, la Societat de Caçadors celebra la tirada de tir al plat a les Planes de La Sentiu, mentre que l’esbart Brugués convidarà a tothom a dansar el ball de Rams a la plaça de l’Església pels volts de les 12 hores, tot just a la sortida de l’Ofici Solemne a la parròquia de Sant Pere, que com és tradició donarà inici a les 11 hores.

La gent gran farà el seu segon festival a partir de les 17 hores a l’American Lake mentre que a l’espai dedicat a les cases regionals, ubicat a la plaça de Jaume Balmes, la Asociación Cultural Andaluza oferirà diverses exhibicions. L’escola de Belles Arts Francisco Valderrama trasllada les classes al carrer i qui ho vulgui s’hi podrà sumar a la Torre Lluc.

A les 18.30 hores hi haurà sardanes amb la cobla Ciutat de Cornellà la plaça de Jaume Balmes, mentre que al Parc del Mil·lenni seguirà el reguitzell d’activitats infantils dins de la Festa del Petit Sant Pere, inclosa la proposta dels Mestres Cuiners on la gent gran ensenya a preparar algunes receptes senzilles als menuts. Aquí també hi haurà un espectacle de Pallassos sense Fronteres a partir de les 19 hores i l’exposició fotogràfica sobre els 25 anys d’aquesta ONG.

A partir de les 20 hores la Companyia General del Foc escalfarà motors amb La Tabalada per donar inici, tot seguit, als dos correfocs, mentre que l’espai del jardí de la Torre Lluc es podrà gaudir de l’actuació de jazz de Saphie Wells and the Swing Cats.

Altres propostes destacables seran l’actuació de l’humorista Jordi L.P. a la Torre Lluc, a partir de les 22.30 hores, mentre que Fangoria, el grup estrella de la festa començarà el concert a les 23 hores a la plaça de Francesc Macià.

El parc del Calamot acollirà la festa jove a les 22 hores amb el concert dels Tapeo Sound System i després la Light Party amb sessions de DJ’s. D’altra banda, a les 23.30 hores actuarà a la Torre Lluc la mítica banda Tela Marinera que enguany celebra els 40 anys de trajectòria.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here