Els castellers de Cornellà, els de Sant Adrià i els Esquerdats de l’Esquerra de l’Eixample van acompanyar dissabte la colla potablava en la seva 5ena Diada de l’Aniversari

Els actes van arrencar dissabte a la tarda amb l’aixecada de pilars reivindicatius del 28-J, jornada de l’alliberament sexual i de gènere, com a tret de sortida a la diada castellera que es va allargar fins ben tard, amb diverses activitats.

La colla castellera de la ciutat baixllobregatina va celebrar així, una de les dues grans fites de la seva temporada junt amb la Diada de Festa Major, al setembre.

Ara fa cinc anys els i les castelleres del Prat es constituien com a colla i escollien el seu escut, guanyant-se la seva camisa blau potablava un any més tard, en les mateixes dates. Es consolidava d’aquesta manera una iniciativa nascuda a principis del 2014 amb l’objectiu de fundar una colla local en un municipi on el fet casteller està arrelat de fa temps: ja als anys quaranta del segle XX, la plaça de la Vila del Prat va ser l’escenari d’algunes de les primeres actuacions castelleres que van comptar amb la participació femenina. En concret, la d’Aurora Batet, dels desapareguts Xiquets d’Eramprunyà. Aquesta mateixa plaça, que és de nou, acull des de fa dècades la diada castellera de Festa Major a finals de setembre.

L’any passat els castellers del Prat van aprofitar la quarta edició d’aquesta Diada d’Aniversari per alçar la seva primera construcció de set: un tres de set. Després de consolidar els castells de set al llarg de la temporada passada, els potablava vam encarar la seva diada preparant, de nou, els castells de set, inèdits aquesta temporada.

La diada, que va coincidir amb el 28-J, el Dia Internacional per l’Alliberament Sexual i de Gènere, va arrencar, per segon any consecutiu, amb l’alçat de pilars commemoratius dels 50 anys de la revolta de Stonewall Inn i en defensa de la diversitat i la igualtat també al món casteller. Abans, es va llegir un manifest en què els i les potablava vam reivindicar que “la diversitat fa grans els castells” i el compromís de la cultura popular amb la transmissió dels valors de llibertat i igualtat.

D’aquesta forma els i les potablava vam celebrar la primera gran fita d’una temporada que culminarà a l’octubre, quan el Prat aculli una nova edició de la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, que arriba aquest 2019 al seu primer quart de segle d’existència.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here