El pacte entre PSC i Ciutadans a Sant Vicenç dels Horts -el poble on va ser alcalde el líder d’ERC, Oriol Junqueras- penja d’un fil després que el regidor Carlos Gómez hagi abandonat el grup municipal taronja, a causa de l’apropament del seu partit cap a Vox

En les eleccions municipals del passat 26 de maig, la candidatura socialista que capitanejava Miguel Comino va ser la més votada, tot i que va empatar a vuit regidors amb Junts per Sant Vicenç, la coalició de la qual forma part ERC i que lidera Maite Aymerich, que va succeir Junqueras al capdavant de l’ajuntament quan l’exvicepresident català va donar el salt al govern autonòmic.

Per aconseguir la majoria necessària per a la seva investidura, Comino es va aliar amb els tres regidors de Cs, als que va prometre un lloc en el govern municipal al gener de 2020, si abans complien una sèrie de compromisos, com facilitar el pressupost municipal per al pròxim any .

En declaracions a Efe, fonts socialistes alerten que, després de la marxa de Gómez, la situació canvia i els números ja no quadren: “Si Cs perd un regidor ja no pot garantir l’estabilitat, de manera que el pacte queda suspès de facto”, han defensat.

Aquest és un diagnòstic que no comparteix el coordinador de Ciutadans al Baix Llobregat, Josep Maria González, per a qui l’acord entre socialistes i taronges manté la seva vigència encara que ja no sumin majoria absoluta. Malgrat aquesta convicció de González, des del PSC ja s’estan preparant per al nou context i estan disposats a obrir una ronda de contactes amb tots els grups municipals per explorar una aliança alternativa que asseguri l’estabilitat del govern.

En aquest sentit, el regidor que ha marxat de Cs, Carlos Gómez, suggereix una aliança entre socialistes i comuns, que sumen deu regidors, amb el seu suport com a independent. Afegeix que “no tindria cap problema” en integrar-se en aquest eventual govern.

Gómez, que ja havia estat regidor del PSC en el passat, ha explicat que va decidir deixar Ciutadans pel “gir” que ha donat la formació que presideix Albert Rivera al apropar-se a Vox, amb una línia argumental molt similar a la d’altres desertors taronges, com Toni Roldán i Javier Nart.

Per la seva banda, el coordinador de Ciutadans al Baix Llobregat ha contradit Gómez i ha negat que l’origen de les seves discrepàncies amb el partit fossin ideològiques, sinó que “l’únic argument és econòmic ja que volia 10.000 euros més a l’any”. “Ell intentarà vendre que se n’ha anat pels mateixos motius que en Toni Roldán i el gir a la dreta de Ciutadans, però és mentida, amb aquesta persona, majoritàriament, des de fa temps l’única cosa del que he parlat amb ell és de diners” , ha sentenciat González.

Font: EFE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here