Una delegació del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ha visitat avui el Parlament de Catalunya. La delegació estava formada per la presidenta de l’entitat, Genoveva  Català, l’expresidenta Conxita Sánchez, i el membre de la junta i ex diputat, Jaume Bosch. L’objectiu era entrevistar-se amb els grups parlamentaris; han estat presents a la reunió representants de Ciutadans, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, el PSC, i Catalunya en Comú Podem.

Durant la trobada, el Centre ha presentat el llibre “El Baix Llobregat a debat. Crònica d’un procés participatiu” i n’ha lliurat un exemplar a cada grup parlamentari. La visita s’ha emmarcat dins la celebració del 45 aniversari del Centre, que ha tingut com a episodi central l’acte celebrat a Sant Vicenç dels Horts, el passat divendres dia 5 de juliol. També s’han repassat diverses problemàtiques de la comarca, com la situació de les urbanitzacions o de la salut pública, així com el futur institucional de la comarca i la seva relació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Tanmateix s’ha presentat als grups parlamentaris el curs “El Baix Llobregat: cruïlla estratègica” que el Centre, amb l’assessorament de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, ha organitzat de cara al darrer trimestre de l’any amb l’objectiu de proporcionar elements fonamentals per conèixer la realitat del Baix Llobregat a les persones interessades.

Finalment, la delegació del Centre d’Estudis ha lliurat un exemplar del llibre al president del Parlament, Roger Torrent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here