L’exposició «1939. L’abans i el després», produïda amb motiu dels 80 anys de la fi de la Guerra Civil per la Diputació de Barcelona, presenta a Cornellà de Llobregat la instal·lació «Salvaguarda del Palau Mercader durant la Guerra Civil espanyola».

El Museu Palau Mercader de Cornellà exposa alguns dels objectes que es conserven de diferents moments de la guerra civil quan la finca de Can Mercader va ser escenari d’enfrontaments arran de l’alçament militar i quan després els edificis i instal·lacions van quedar assignats a l’Escola Superior d’Agricultura. La instal·lació relata el destí que van córrer bona part dels mobles, llibres i objectes de valor d’aquesta residència aristocràtica, com ara la col·lecció dels Comtes de Bell-lloc.

«1939. L’abans i el després» és una mostra repartida en 25 museus de la demarcació de Barcelona que presenta una selecció d’objectes provinents de les seves col·leccions dels períodes de la República i del franquisme.

Museus que actualment presenten «1939. L’abans i el després»

•Museu d’Història de Cerdanyola

Fins al 31 de juliol

•Museu d’Art de Cerdanyola Can Domènech

Fins al 31 d’agost

•Museu de Sant Boi de Llobregat

Fins al 9 de setembre

•Casa Museu Verdaguer de Folgueroles

Fins al 10 de setembre

•Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa

Fins al 29 de setembre

•Museu de Terrassa. Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere

Fins al 20 d’octubre

•Museu Palau Mercader de Cornellà

Fins al 15 de desembre

•Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià

Fins al 20 de gener de 2020

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here