De l’11 al 15 de juliol arriba la Festa Major d’Esparreguera que ve carregada d’activitats per a tots les públics.

La Festa començarà dijous a les 17h amb una exhibició de patinatge artístic que anirà seguit de la Cercavila d’inici de Festa Major amb els Batuco i Sona Samba Es. Seran dues cercaviles simultànies que animaran els carrers de la vila i aniran anunciat que la Festa Major ha arribat.

A les 18h també s’inaugurarà l’exposició de les obres del 49è Concurs de Pintura Ràpida d’Esparreguera. L’exposició romandrà oberta a la Sala d’Exposicions Municipal tot el cap de setmana. A les 18.30h hi haurà el repic de campanes d’inici de Festa Major i el Musicamon amb el Marroc.

El Musicamon pretén generar espais naturals de trobada entre les diverses comunitats que conviuen a Esparreguera per a que els veïns i veïnes es puguin conèixer i relacionar-se per a ajudar a construir una vila cohesionada en la diversitat. Enguany se celebra la 9a edició centrada en la tradició marroquina. Hi haurà una actuació del grup SALAM i una degustació de rebosteria marroquina.

A les 19.30h se celebrarà la cervavila alternativa i s’inaugurarà mitja hora més tard la Barraka, amb un brindis i una mostra de cultura popular a la Plaça de la Constitució.

A les 20h hi haurà el Torneig de Festa Major Veterans CFSE i a continuació a la Plaça del Centre el concert amb la Banda de Música d’Esparreguera. A la Plaça de la Constitució el concert serà amb Prima Vera. Després de moure l’esquelet es podrà sopar al Cinquè Gran Sopar Solidari i acabar la nit al concert de Sittar Green.

Divendres 12 de juliol a les 17h de la tardà es podrà participar a la 3a Gimcana familiar de Festa Major, a la Tómbola benèfica i en una visita guiada al campanar. A les 19h els més menuts podran ballar amb El Pot Petit a la Plaça del Centre. A les 22.30h de la nit arriba La Llagastada. Acte I: L’avarícia d’un poble (Cercagallines) que acabarà a la plaça de Santa Eulàlia on es farà el final de festa amb Xarop de Canya. També hi haurà l’actuació dels Coros Rocieros Santa Eulàlia i Nuevos Comienzos a la Plaça del Centre i l’espectacle de Festa Major: Carmina Burana de Carl Off.

La nit seguirà a les 23h amb el concert de La Folie i amb la rumba català de les Arrels de Gràcia. A les 24h s’iniciarà el #Bigtour Esparreguera. 5è aniversari, l’únic tour feminista de Catalunya i a les 24.30h començaran els concerts amb Mama Patxanga i La Banda Biruji.

Dissabte començarà ben d’hora a les 8 del matí amb el Toc de Matinades i el torneig de pesca infantil. A les 10h hi haurà la cronoescalada al campanar i jocs de fusta familiars. A les 13h hi haurà la festa de l’escuma i a les 15h la tradicional paella popular.

A les 18h arribarà la diada castellera amb els Castellers de Sabadell, els Bordegassos de Vilanova i els Castellers d’Esparreguera. I la 27a trobada de gegants se celebrarà a les 19h. A la mateixa hora podrà degustar-se un tast de cerveses artesanes Bripau. A les 21.30h arriba l’Acte II de la Llagastada, El senyor de les bèsties. Arribada d’en Llagasta i cercavila. A continuació hi haurà el correfoc llagastí amb la Colla Diabòlica de Gràcia i els Diables d’Esparreguera.

A les 23h començaran els concerts amb l’Orquestra Aquarium i PD a la Baska. Una hora més tard tocaran Kript&Col amb la millor músic dels 80 i 90 i el grup Roba Estesa. A continuació hi haurà concert d’Electrónico Parrús, una sessió de Dj0s Remember amb Dj Rufo i Amics, l’actuació de Playgroove i per tancar la nit Strombers, vinguts de Cardona. A les 3 de la matinada els que encara tinguin forces podran gaudir de Reggaetol reviu els clàssics de la música llatina. Els concerts estaran repartits entre l’aparcament de les Hortes i la Plaça de la Constitució, entre d’altres.

Diumenge començarà encara més d’hora a les 6.30h amb el concurs de pesca per adults. Seguit del torneig e petanca i el quadrangular de Veterans de Festa Major. A les 11h tindrà lloc l’ofici solemne de Festa Major i el Cercavila de Festa Major amb moltes colles convidades. Al finalitzar hi haurà un vermut de platets, i a la tarda sardanes amb la Cobla-orquestra Maravella.

A les 19.30h tindrà lloc la 12a Trobada bastonera del Montserratí i també el lliurament de premis del XXV Concurs de Fotografia d’Esparreguera i del 12è Torfeu Àngel Milán.

A les 20h l’orquestra Meravella faran moure l’esquelet a tothom. A les 21.30h hi haurà l’Acte III de la Llagastada: el retorn de l’aviram (Ensierru). I continuaran els concerts mb l’Asarradero i els Dalton Bang que ompliran la plaça de gresca. La festa continuarà amb la música de Necrosis Social, Birra Lliure, i la Festa Blanca amb els èxits patxanga de la mà de Dj.Carrillo. Sense Filtres DJ7 tancarà la nit.

L’últim dia de festa major començarà amb la festa aquàtica infantil, seguit del cercavila infantil a les 18h. A les 19.30h hi haurà la tradicional Coixinada que celebra la 6a edició. I el correfoc infantil a les 20h.

Per despedir la Festa Major i haurà el Castell de Focs i el ball de cloenda amb la Salseta del Poble Sec.

Font: Aj. Esparreguera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here