Dissabte 27 i diumenge 28 de juliol, les Coves de Montserrat, a Collbató, acolliran la XIV edició del GONG, el festival dedicat als nous sons i compromès amb les músiques del món.

L’escenari principal del festival és l’interior de les Coves de Montserrat, la sala anomenada “La Catedral”, un auditori natural amb una acústica excel·lent, per les formes sinuoses de les seves parets.

El festival compta amb un segon escenari, la Terrassa del Gong, un espai obert a la mateixa muntanya d’es d’on es té una magnífica panoràmica del Parc Natural de Montserrat i fins al mar i on, com a novetat de l’edició d’enguany hi haurà un espai Happy Foods Eco Friendly que oferirà un servei de restauració de proximitat i de la més alta qualitat i que contribuirà a fer única l’experiència del festival.

Programació:

DISSABTE 27 DE JULIOL

21 hores. Sala de la Catedral de les Coves de Montserrat

Horitzons esfèrics, per Josep Manel Vega

El Festival començarà amb el concert de Josep Manuel Vega a dins les coves dissabte 27 a les 21 hores, un músic que amb la seva guitarra recrea paisatges sonors i genera un clima de pau i recerca introspectiva molt adient a la cova, en un concert d’una única peça o cançó de música improvisada i acompanyada per un gran nombre de petits instruments de percussió.

23 hores. La Terrassa del Gong

Ora pro Nobis, per Tarta Relena

L’actuació de Tarta Relena, un joveníssim i fresc duet de dues veus femenines amb una original proposta de cants de les illes del Mediterrani, cantat a capella, és a dir, sense instruments. Ora pro nobis és el primer treball d’aquesta formació, un recull de cants i harmonies de les illes del Mediterrani que ens passeja per Creta, Grècia, Còrsega, Menorca, Mallorca… del qual la nostra terrassa del Festival Gong esdevindrà receptacle.

DIUMENGE 22 DE JULIOL

21 hores. Sala de la Catedral de les Coves de Montserrat

Nigun, per Ravid Goldschmidt i Iris Azquinezer

Tindrem amb nosaltres el que considerem l’artista resident del nostre festival, l’intèrpret de hang Ravid Goldschmidt, aquesta vegada acompanyat de la violoncel·lista Iris Azquinezer, que ens oferiran el seu treball Nigun, amb el qual podrem gaudir de la unió d’aquests dos instruments en principi tan diferents, el clàssic violoncel i el modern hand pan.

23 hores. La Terrassa del Gong

Ma, per Carme Nalini

Carme Nalini, una de les millors cantants de Kirtan del nostre país, amb una gran veu i una dosis de energia positiva ens permetran gaudir de bona música, bon menjar i un espai privilegiat com és la terrassa del GONG. Ma, la síl·laba sagrada de la mare, de la lluna, de la deessa. En moltes cultures, i diverses llengües totes canten i diuen MA. És una paraula llavor, una síl·laba petita i rodona, que conté l’essència de la vida.

Font: www.gong.cat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here