Joves de 4 països van pintar un mur en el marc del projecte europeu ARTaboo II.

32 joves de Sant Boi, Holanda, Romania, Suècia i Xipre van pintar el mur de l’hospital psiquiàtric Benito Menni amb una obra d’art comunitari que pretén visibilitzar els prejudicis amb la salut mental. L’acció va comptar també amb la participació de veïns i veïnes de la ciutat i pacients del centre hospitalari i forma part del projecte europeu ARTaboo II. El resultat va mostrar-se dilluns passat en un acte públic.

La pintura pretén imitar l’estil i els motius que apareixen a rajoles de les cases dels diferents països participants al projecte i així mostrar el recinte psiquiàtric com una llar i no com un lloc estigmatitzat.

L’actuació s’ha va realitzar-se mur del carrer Benito Menni, el carrer per a vianants que separa les instal·lacions de Benito Menni, Complex Assistencial en Salut Mental i les del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. L’any passat, durant la primera edició del projecte, va pintar-se el mur de just al davant.

Daniel “Tutti” Fernández, Hugo Sepúlveda, Olga Alfonso, Alejandro Mengual, Andrea Linares, Edgar Ajenjo, Marta Pagès, José Huertas i Nien Boots han estat els artistes de Sant Boi que van participar a l’intercanvi com a grup motor de la iniciativa i amfitrió dels grups de joves europeus. Una setmana abans van pintar l’edifici de Cal Perruca, al costat de l’Ajuntament, amb un mural amb el títol “Aspirem els prejudicis”. Els dos murals han quedat ara connectats per un cable pintat a terra.

ARTaboo és un projecte Erasmus+ d’intercanvi juvenil liderat per l’Ajuntament de Sant Boi gràcies a una subvenció europea. Aquesta edició va realitzar-se entre l’1 i el 8 de juliol. ARTaboo treballa l’art com a eina d’inclusió social i de millora del benestar personal i social.

Sant Boi està apostant els darrers anys per l’art urbà amb diferents intervencions artístiques entenent-lo com una eina transformadora que permet alhora millorar també l’espai públic a més d’impulsar la creació artística local, estimular una cultura participativa i comunitària i visibilitzar missatges públics en favor de la inclusió social.

Font: Aj. Sant Boi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here