El proper diumenge 14 de juliol, les piscines municipals de molts municipis del Baix Llobregat participen en la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple, promoguda per la Fundació Esclerosi Múltiple des de fa 26 anys

La iniciativa té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta malaltia que pateixen més de 9.000 persones a Catalunya. Alhora, amb la campanya es vol recaptar fons per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per l’esclerosi múltiple i promoure’n la investigació mèdica.

A Catalunya aquest esdeveniment s’ha consolidat com el segon acte de solidaritat més multitudinari i compta amb el suport de més de 600 piscines. A més, voluntaris del Mulla’t col·laboren perquè al migdia tothom es llenci alhora a la piscina i durant tot el dia venen marxandatge del Mulla’t.

El primer cartell del Mulla’t el va dissenyar Mariscal, quen el va tornar a dissdenyar l’any passat, en ocasió del 25è aniversari. Aquest any, el cartell és obra de l’il·lustrador català Ignasi Blanch.

Mulla’t siguis on siguis

A la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Complex Municipal de Piscines, de 9 a 15 h, i la Piscina de l’Escorxador, d’11 a 15 h, seran els escenaris de celebració de la campanya a la ciutat.

Sant Feliu participa en el Mulla’t per l’esclerosi múltiple des de l’any 1995. L’activitat està organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple i l’Ajuntament, amb la col·laboració del Voluntariat de Sant Feliu i el Complex Municipal de Piscines.

Al delta, a Gavà, es podrà participar durant tot el matí del Mulla’t, a la piscina de la zona esportiva Diagonal.

Curiosament a Esparreguera, ben al nord de la comarca, ja s’ha celebrat el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, que ha batut el rècord de nedadors i recaptació a la vila.

En aquesta 17a edició hi han participat 85 nedadors i s’han recaptat 2.500 euros que es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple per a la lluita contra aquesta malaltia. A Esparreguera aquesta iniciativa solidària se celebra una setmana abans que a la resta de Catalunya per a no coincidir amb la Festa Major.

Consulteu la informació del vostre municipi, segur que trobeu la manera de ser solidaris remullant-vos aquest diumenge!

Què és l’esclerosi múltiple?

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia crònica i de moment sense cura del sistema nerviós central. És una de les malalties neurològiques més comuns entre les persones joves d’entre 20 i 40 anys i la segona causa de discapacitat en els països desenvolupats.

L’esclerosi múltiple també és coneguda com la malaltia de les 1.000 cares i es presenta en diferents símptomes en cada persona. El fet de tenir una diversitat tan gran de síptomes, dificulta el diagnòstic que es fa a través de diverses proves mèdiques que descarten altres malalties. Els diferents símptomes poden ser la manifestació de diferents malalties que s’han de descartar abans d’arribar a un diagnòstic definitiu.

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune. Això vol dir que el sistema immunològic ataca estructures pròpies de l’organisme, com és el cas de la mielina en l’esclerosi múltiple. La mielina afavoreix la conducció dels impulsos nerviosos, de manera que quan resulta danyada es produeix una interrupció d’aquesta transmissió i apareixen els símptomes i signes característics de la malaltia. Aquests atacs del sistema immunològic a la mielina es coneixen com a brots. L’evolució de l’esclerosi múltiple és diferent en cada persona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here