La baixllobregatina Clara Segura rep el Butaca a Millor Actriu per “La bona persona de Sezuan” en la XXV edició dels Premis Butaca del Teatre de Catalunya.   

Clara Segura ha rebut el premi a Millor Actriu per “La bona persona de Sezuan”. L’any passat va endur-se’l per “Les noies de Mossbank Road”.

La d’enguany era la XXV edició d’aquests guardons que es consoliden com els premis teatrals de Catalunya.

Durant la gala no va passar desapercebut que el director d’Àngels a Amèrica, David Selvas, premiat amb el Butaca a millor muntatge declinés al premi per a la polèmica creada entorn a la participació d’actors negres a l’espectacle. Selvas va reconèixer l’error comès al canviar el personatge de Belize per un actor blanc, tot i que estigués especificat que el personatge havia de ser negre.

Clara Segura, per altra banda, al rebre el premi, va reivindicar la importància de la dona dins el mon teatral: “desitjar que les dones no ens haguem de disfressar d’homes per poder aconseguir el que hem d’aconseguir”

“La bona persona se Sezuan” va realitzar-se al Teatre Nacional de Catalunya a principis del 2019 a mans d’Oriol Broggi, i amb un traducció de Feliu Formosa.  És un dels clàssics de Bertolt Brecht, en una Xina imaginaria tres déus visiten el país en cerca d’una bona persona. Xen Te, una noia jove que els acull a casa seva, és premiada amb diners sempre que visqui bondadosament. Aquesta, deixarà la prostitució per a obrir un estanc de tabac, tot i així, la misèria dels conciutadans dificultarà que pugui complir el mandat dels déus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here