De l’1 al 6 d’agost Sant Just s’engalana per la Festa Major 2019.

Una gran quantitat d’actes diversos estan previstos per a que tot el municipi surti de casa. Actes per a infants, joves, famílies i gent gran on els grocs i els blaus ja han començat a preparar-se.

Enguany, la Festa Major inclou alguns canvis, sobretot per a la celebració dels 10 anys de grocs i blaus: aquest 2019 no hi haurà una colla vencedora, és a dir, les proves no seran premiades amb punts, sinó que tindran un color guanyador premiat “in situ” a cada prova”.

La primera prova dels grocs i els blaus és un dels actes que dóna el tret de sortida a la festa major; la gimcana pagesa. A continuació hi haurà un vermut i dinar de carmanyola. El pregó de Festa Major arriba a les 19:00h i a càrrec de l’Agrupament Escolta Martin Luther King i l’Esplai Ara Mateix, que celebren el seu 50è aniversari. Abans, es llegirà el manifest per a unes festes lliures de sexisme, amb l’Espai Lila.

A les 19.15h hi haurà el lluïment de colles amb l’Esbart Sant Just i la Colla Gegantera. Capromoscow seran els encarregats de posar música a les 20.15, i després hi haurà el sopar popular. El foc s’apoderarà de la nit al Correfoc amb els Dimonis Apagallums de Camablanca. La nit seguirà amb els concerts de La Tremenda i de Calet Versions, i acabarà amb Rosasuingas Djs.

Divendres 2 d’agost comença ben d’hora amb el cinema infantil amb la projecció de Els Increïbles 2. A la tarda tindrà lloc el Summer Young Party, una jornada de portes obertes a la piscina exterior amb dj’s. A la mateixa hora també tindrà lloc el Quinabarra 2019 un correbars pels bars del poble on es servirà cervesa i tapes.

A les 20.00h es podrà participar a la passejada literària d’estiu: un tomb pel Sant Just del segle XVIII. I a continuació tindrà lloc l’obertura de les barraques. A les 23.00h comencen els concerts de festa major amb Mala Vida i Roba Estesa i la dj Partisana.

Dissabte 3 d’agost tindrà lloc el Partit de futbol sènior entre blaus i grocs, una jugatecambiental, i el tradicional sopar de festa major. L’Orquestra girasol seran els encarregats de posar el toc musical a la nit de dissabte, la batucada Bandandarà celebrarà a les 2.30h el seus 10 anys, i acontinuació el grup Bossonaya i Dj Shrek tancaran la nit.

Diumenge 4 d’agost arranca a les 9.30h amb el trenet històric i a les 11.00h amb el Resfresca’t al supertobogan aquàtic de dos carrils i 70 m de longitud. A les 17.30h començarà el trenet enllaç fins a les 20.30h i el bàsquet entre grocs i blaus. Per a la gent gran, hi haurà un berenar i ball amb el duet Miguel i Mariví.

La nit de diumenge, és la nit estelada, on es farà una passejada fins a la Penya del Moro. També tindrà lloc un laberint de contes per a persones adultes i concerts de M.O.N.K i Secret Experiments a més del Just Hip-Hop.

Dilluns s’allarga la festa amb la Visita al refugi de Sant Just, el jocs de construccions, el laberint de contes infantils i la Xàvega. Hi haurà un Scape Room, un taller de castells, un tast de cervesa i un sopar amb entrepans. A les 22.00h es projectarà Bohemian Rhapsody i de 00.30h a 3.30h hi haurà concert amb Peter Gynt & The Suits i Dj,s.

 

Dimarts 6 d’agost es farà l’ofici de festa major en motiu dels Sants Just i Pastor a les 11.00h. A les 11.15h hi haurà l’espectacle de la companyia Cuinassos: “xup-xup” i la ballada gegantera. A la tarda tindran lloc les tradicionals sardanes amb la Cobla Sabadell. I l’espectacle “Ni cap ni peus” amb la companyia Circ Vermut. A les 22.30h arribarà l’espectacle pirotècnic de la Festa Major 2019 que serà la cloenda de foc del drac de Sant Just. Posteriorment hi haurà Havaneres amb Son de l’havana i la marxa de les llums acompanyada de txaranga.

La cloenda de festa major la faran el grup El petit de Cal Eril i un dj al Parc de Can Freixes de 00.00h a 3.30h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here