El 73% de les places hoteleres ofertes al Baix Llobregat han estat ocupades durant el segon trimestre del 2019, respecte l’any anterior la crescuda ha estat de 3 pp. Aquestes dades representen la major ocupació de les comarques de l’entorn de Barcelona i Juny és el millor més d’ocupació.

Per al tercer trimestre del 2019 l’ocupació prevista és lleugerament inferior a la registrada aquest trimestre (69%), la valoració respecte a la marxa del negoci i l’ocupació és positiva entre els hotelers de la comarca i creix respecte le trimestre anterior.

Els negocis son els principal motiu d’estada dels clients, un 54% del total, i el principal mercat d’aquest trimestre al Baix Llobregat ha estat l’estranger, un 57% del total, que augmenta respecte l’any anterior (5pp). La zona Delta i els establiments de categoria superior son els que tenen un major pes dels turistes estrangers a les ocupacions hoteleres.

Les procedències principals d’aquest trimestre han estat: Catalunya (15%); Madrid (8%); Estats Units i Canadà (6%); França (6%); Regne Unit (5%) i Andalusia (4%). Els clients procedents de Xina (+2,3pp.), Andalusia (+1,3pp.) i Japó (+1,0pp.) són els que més han crescut a la comarca respecte el segon trimestre de 2018. En canvi, el procedents de Catalunya (-1,8pp.); Regne Unit (-1,3pp.) i França (-1,2pp.) són els que més han disminuït. Amb el preu mitjà de 68€, disminueix respecte l’any anterior però creix la mitjana tarifària als hotels de categoría superior i als de la zona Centre de la comarca.

La zona Centre és la que registra la major ocupció del trimestre, 72, 4% i la tarifa també més elevada, 71,8%. Només creix a la zona Delta l’ocupació i disminueix la mitjana tarifària, que creix a la resta de zones.

Els establiments d’1-2 estrelles són els que registren la major ocupació del trimestre amb un 76,9% i als de 4 és on la tarifa és més elevada (86,3%). L’ocupació ha crescut en totes les categories, en canvi, la mitjana tarifària creix a totes menys a les d’1 i 2 estrelles.

Informe complet fent click aquí.

Font: elbaixllobregat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here