Una àmplia delegació de CCOO i un grup de persones de diverses entitats van concentrar-se al monòlit de Cornellà erigit per a Joan N. García-Nieto al parc Rosa Sensat i Vila. Posteriorment, al Centre Borja de Sant Cugat, lloc on descansen les seves despulles, va fer-se una ofrena floral.

Benigno Martínez, amic personal i membre de CCOO, va iniciar l’acte lloant la figura de García Nieto destacant dues idees del que va suposar per al municipi i la comarca: “la primera idea és que mai va renunciar a la seva fe cristiana, viscuda a la Companyia de Jesús i a la comunitat de base de Cornellà, sent impulsor amb l’Alfonso Carlos Comín del moviment Cristians pel Socialisme, que volia un diàleg marxisme-cristianisme que va esdevenir un instrument eficaç per esborrar la frontera que podia haver-hi entre els cristians i els militants obrers als sindicats i als partits de classe. La segona idea cobreix el seu compromís sindical, polític, intel·lectual i d’activista social, posant la seva capacitat d’anàlisi crítica i les seves propostes per un nou futur en clau d’utopia. Sindicalista unitari i amb orgull de ser de CCOO, compromès políticament amb el PSUC i IC, i com a activista a Sant Ildefons, a la Coordinadora contra la Marginació, al costat dels més exclosos i vulnerables de l’escala social. A la seva última etapa aquesta dedicació va ser una veritable obsessió”.

A continuació, Gonçal Èvole, va parlar en nom de l’Associació per la Memòria Històrica Antifranquista i Democràtica del Baix Llobregat, i va expressar el que va significar per a ell la figura i el llegat vigent del jesuïta compromès. Va cloure l’acte lSaida Ehliluch, secretària de Socioeconomia i Aliances Socials de CCOO del Baix Llobregat – Alt Penedès – Anoia – Garraf, que va afirmar: “reivindiquem un llegat per a nosaltres fonamental perquè combina l’honestedat d’un compromís amb les causes unitàries, amb els més febles, amb les classes treballadores i amb CCOO. Gràcies a persones com Joan N. García-Nieto que van lluitar, valorem els drets que tenim i continuem situant-nos al costat dels drets, les llibertats i en la lluita per la igualtat i la utopia”.

 

També va destacar que el sindicat, juntament amb el partit amb el que va militar García-Nieto, el PSUC- ICV, organitzaran un acte per al 7 d’octubre, Dia Mundial del Treball Digne al local de CCOO a Cornellà, que comptarà amb la presència de persones destacades de la comarca que exposaran el perfil polític, sindical, de docent i investigador, d’intel·lectual compromès i d’activista social, i on també es projectarà un vídeo per a l’ocasió que resumeix la seva trajectòria multidisciplinar i la seva personalitat polièdrica.

Font: CCOO Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here