Cada pratenc o pratenca genera 1,27 kg de residus al dia

El Prat és, segons recull el darrer informe anual de l’Agència de Residus de Catalunya, el quart municipi amb més de 60.000 habitants de Catalunya que més recicla. De totes les escombraries produïdes, a El Prat es recicla un 39,54% del total o, el que és el mateix, 11.793,32 tones de recollida selectiva. Una xifra que deixa a la ciutat només per darrere de Girona, Sant Cugat i Manresa a la llista de ciutats grans i mitjanes de Catalunya, i posicionant-se com la més ben situada del Baix Llobregat.

Segons les dades, de mitjana, cada veí i veïna del Prat recicla, doncs, 183,89 kg a l’any. Una dada positiva que apropa a la ciutat a l’objectiu marcat per la Unió Europea de reciclar el 50% dels residus que es generen a l’any 2020.

El que més reciclem

Per tipus, el paper és la fracció que experimenta un major increment respecte a les dades de 2017 amb un 21%, seguit dels envasos lleugers (+17%) i el vidre (+9%). En aquest sentit, creix també en un 10% la recollida de mobles, gràcies a la bona col·laboració ciutadana amb el servei gratuït municipal.

Per la seva part, la fracció orgànica augmenta en un 4%. Tot i aquesta dada, la recollida selectiva de l’orgànica continua sent un dels reptes pendents dels municipis, donat que el 67% dels residus orgànics que es generen acaben al contenidor gris. Aquests residus no se poden reciclar en adob, el que contribueix, doncs, en l’escalfament global del planeta a partir de l’efecte hivernacle dels gasos que s’emeten.

Més residus

Entre la resta de dades destacades, El Prat ha experimentat una major producció de residus. En total, gairebé 30.000 tones a l’any, el que representa un increment del 4% respecte al 2017. D’aquesta manera, cada veí o veïna del Prat genera, de mitjana, 1,27 kg al dia.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here