L’Agència de Residus de Catalunya aportarà 33 milions d’euros gràcies al conveni amb l’AMB, després que els treballs per a tancar l’abocador quedessin aturats per manca de finançament al 2001. Una aturada de les tasques de recuperació paisatgística que van afectar sobretot al municipi baixllobregatí de Begues

El consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat una proposta de conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a aportar 33,4 milions d’euros per a les obres de clausura de l’abocador de la vall d’En Joan.

Segons informa la Generalitat, es destinaran 31,8 milions a les tasques pendents en el dipòsit i 645.836 euros seran per a l’assistència tècnica dels treballs que s’han de dur a terme aquest any.

Finalment, l’Agència de Residus dedicarà un milió d’euros a l’estudi hidrogeològic per a analitzar les causes de les males olors que hi ha en el riu subterrani de la Falconera, prop del nucli del Garraf.

L’AMB serà la institució encarregada de tramitar la contractació dels diferents treballs i d’obtenir els permisos i llicències per a dur-los a terme, i ja va assegurar, l’abril de l’any passat, que “recuperar l’antic abocador costaria 27,7 milions”.

L’abocador ocupa una superfície total de 60 hectàrees i la seva restauració va començar al 2001, però els treballs van quedar parats al 2010 per falta de fons.

En aquell moment s’havia procedit a la recuperació paisatgística de 20 hectàrees del terme municipal de Gavà, però quedaven pendents les 40 del municipi de Begues.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here