Duets sorprenents protagonitzen una nova edició del GONG, el festival de música de les Coves de Montserrat

El dissabte 27 i el diumenge 28 de juliol, les Coves de Montserrat, a Collbató, acolliran la XIV edició del GONG, el festival dedicat als nous sons i compromès amb les músiques del món. L’edició d’enguany es caracteritza per concerts formats per duets: músics amb estils diferents es combinen per sorprendre el públic en un escenari natural privilegiat.

El Festival començarà amb el concert de Josep Manuel Vega a dins les coves dissabte 27 a les 21 hores, un músic que amb la seva guitarra recrea paisatges sonors i genera un clima de pau i recerca introspectiva molt adient a la cova, en un concert d’una única peça o cançó de música improvisada i acompanyada per un gran nombre de petits instruments de percussió.

A continuació, l’activitat del festival es traslladarà a la Terrassa del GONG 2019, al peu de la muntanya de Montserrat, on a les 23 hores tindrà lloc l’actuació de Tarta Relena, un joveníssim i fresc duet de dues veus femenines amb una original proposta de cants de les illes del Mediterrani, a cappella.

Enguany, la Terrassa del GONG tornarà a aportar una experiència gastronòmica de la més alta qualitat, amb el servei de restauració Happy Foods Eco Friendly, guanyador del programa de TV3 Jocs de Cartes, que oferirà productes gastronòmics de proximitat amb la filosofia slow food. Tots els assistents podran degustar aquesta cuina de proximitat en un espai immillorable, amb una magnífica panoràmica del Parc Natural de Montserrat on fins i tot es pot veure el mar. Un espai on relaxar-se, degustar algun dels productes naturals i gaudir de les actuacions del GONG.

Ja diumenge, i un altre cop a dins de les coves, tindrà lloc el concert del duet Nigun, format per l’intèrpret de hang Ravid Goldschmidt i la violoncelista Iris Azquinezer. La seva proposta juga amb la unió de dos instruments a priori diferents, el clàssic violoncel i el modern hand pan. Tot un espectacle sonor on el metall, la fusta, la melodia, el ritme, la percussió i la corda es combinen per sorprendre l’espectador.

Tancarà el Festival, Carme Nalini, una de les millors cantants de mantres del nostre país. Serà a l’escenari de la Terrassa, quan tots els assistents podran gaudir d’una gran veu i una dosis d’energia positiva en un entorn privilegiat.

El festival GONG, que se celebra a les Coves de Montserrat, a Collbató, proposa una experiència única a l’interior de Montserrat, un espai màgic amb una acústica natural excel·lent, dins del Parc Natural de Montserrat. Es tracta d’una oportunitat única per descobrir el món subterrani de la muntanya màgica, en un espai erosionat pel pas dels mil·lennis, el paisatge ideal per descobrir nous sons de petits instruments, que ressonen sense necessitat d’amplificació.

Tota la informació, horaris i entrades a la venda a www.gong.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here