El passat 25 de juliol va constituir-se el nou Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per al mandat 2019-2023, i Ada Colau va resultar elegida, altra vegada com a presidenta.

Els consellers i conselleres van votar, un per un, la candidatura proposada al Consell d’Alcaldes Metropolitans. Els vots que va rebre a favor l’alcaldessa de Barcelona van ser dels grups PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC-AM, Junts per Catalunya, CAT Torrelles i Ara Decidim Ripollet. Els vots a favor van ser 76 dels 84 totals, la resta de vots van ser en blanc.

El Consell Metropolità, format per 90 consellers i conselleres, és el màxim òrgan de govern de l’AMB, cada un dels 36 municipis disposa d’un nombre de consellers proporcional al seu pes demogràfic. Els alcaldes i alcaldesses dels municipis són membres nats del Consell, a més dels regidors i regidores designats pels ajuntaments, fins a arribar al nombre estipulat per a cada municipi.

També va constituir-se el Consell d’Alcaldes, l’òrgan de govern integrat pels 36 alcaldes metropolitans que té com a funció proposar el candidat o candidata a la presidència de l’AMB. Per a ser escollit president o presidenta calen una representació superior a dos terços de la població metropolitana, Ada Colau, va rebre el suport unànime dels 36 alcaldes i alcaldesses.

Font: AMB Foto: Sergi Ramos

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here