La vaga del personal de terra d’Iberia ha afectat aquest cap de setmana uns 15.600 passatgers de Vueling amb origen o destí a Barcelona, la meitat a l’aeroport del Prat i l’altra meitat en altres ciutats que connecten amb la capital catalana

Dels 112 vols de la companyia catalana cancel·lats, 48 es van cancel·lar aquest dissabte, afectant 6.600 passatgers, i 64 es van cancel·lar aquest diumenge, afectant 9.000 passatgers. La majoria van ser recol·locats en altres vols el mateix dia o l’endemà, segons la companyia. La resta de companyies afectades per la vaga can cancel·lar 31 vols més, principalment Iberia, British Airways i Turkish Airlines.

Les cues als mostradors de facturació van ser les normals en una jornada intensa de mitjans d’estiu, i a Atenció al Client les cues de diumenge van ser similars a les de dissabte.

Les queixes més habituals dels afectats per la cancel·lació del seu vol van ser per lamentar la pèrdua d’un altre vol de connexió o per arribar tard a la feina o a algun esdeveniment important. També hi va haver certs dubtes i queixes per si els afectats tenien dret a indemnitzacions o no.

El comitè de vaga es reuneix aquest dilluns al matí per valorar com ha anat la vaga i decidir les properes accions, que podrien consistir en una altra vaga durant el mes d’agost.

D’altra banda, els 46 vols cancel·lats aquest dissabte per la pluja van seguir provocant alguns retards aquest diumenge. Alguns vols de llarg recorregut no van sortir a la nit i ho han fet al matí, cosa que va provocar retards importants en aquests trajectes d’anada i tornada.

Altres vols van acumular retards d’entre mitja hora i hora i mitja, però els retards es van anar reduint al llarg del diumenge, segons fonts d’Aena consultades per l’ACN. En tot cas, dels 1.074 vols previstos, ja descomptats els 73 cancel·lats preventivament per la vaga, se’n van cancel·lar vuit més de British durant el dia.

Aquest diumenge s’esperava com un dels dies amb més moviments al Prat, i la conclusió és que els retards no van ser gaire més grans que en altres jornades d’operació sortida i arribada de vacances.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here