L’alcalde (PSC) defensa que cal “prioritzar les despeses en l’àmbit municipal”, però per a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), fins que no consti la demanda per part del Ple Municipal, no la considerarà

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) ha formalitzat aquest dilluns la sortida de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). L’alcalde socialista Miguel Comino ha assegurat que vol “prioritzar les despeses en l’àmbit municipal” i ha destacat que hi ha una sentència judicial que fa “absolutament impossible” pagar les quotes a l’entitat.

En un comunicat, el consistori ha recordat que PSC-Sant Vicenç en Positiu –únic partit del govern amb el suport extern de Cs, tot i que la formació taronja podria entrar al govern del consistori després que s’aprovin els pressupostos– és “desfavorable als principis de l’AMI”, motiu pel qual ha decidit tallar les relacions amb aquesta associació.

L’Ajuntament que anteriorment havia liderat el president d’ERC, Oriol Junqueras, va aprovar l’adhesió a l’AMI el setembre del 2012. Segons recorda l’actual govern socialista, durant el mandat 2015-2019 els pressupostos municipals van reservar 2.231 euros a pagar les quotes de l’AMI, si bé assegura que no es van arribar a abonar.

La resposta de l’AMI

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha replicat a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts que per a deixar de ser associat cal que ho aprovi el Ple Municipal, un extrem que no els “consta” que s’hagi produït.

“És del tot necessari que s’aprovi per la majoria absoluta del plenari, tal com es recull als estatuts”, ha expressat l’AMI en un comunicat. Així, expressen que l’entitat descarta “qualsevol altra via per deixar-ne formar part” i que, en el cas d’aquest consistori, que anteriorment havia liderat el president d’ERC, Oriol Junqueras, no els consta que la decisió s’hagi pres en cap ple.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here