Les donacions de sang al llarg del passat mes de juliol han caigut un 20% a Catalunya en relació a l’any passat al mateix temps que la demanda als hospitals ha augmentat un 10%.

És per aquest motiu que es demana de manera urgent 20.000 donacions de sang per atendre malalts i accidentats durant aquest mes d’agost.

El Banc de Sang va fer una crida a finals de juliol per a que “abans de marxar de vacances” s’acudís a donar sang al detectar una caiguda en el nombre de donacions, segons l’entitat, a causa dels episodis de calor registrats al llarg del mes de juliol.

https://twitter.com/donarsang/status/1155934249607815170?s=20

 

Les aportacions dels ciutadans i ciutadanes al llarg del mes passat van caure un 20% en relació a l’any passat mentre que la demanda va augmentar un 10%, fent que les reserves als centres hospitalaris hagin quedat gairebé buides i només es tingui sang garantida per a una setmana quan l’òptim és que n’hi hagi per a deu dies.

A més, als grups negatius, els més sensibles, només hi queda sang per a tres dies, per tant la crida va especialment destinada a les persones amb aquest grup sanguini.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here