El comitè d’empresa de Trablisa, encarregada dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat, van registrar el passat dilluns 29 de juliol la “vaga indefinida” a les oficines del Departament de Treball del Govern

La vaga es va convocar després que l’empresa no es presentés a una reunió per a acostar posicions el passat divendres. El col·lectiu protesta per la “pèrdua de drets” que ha suposat l’arribada d’aquesta companyia, que va fer-se càrrec del servei de seguretat després que Eulen, amb qui els treballadors van mantenir-hi un llarg conflicte derivés a l’obtenció de millores de les seves condicions laborals.

Asseguren que actualment estan “pitjor” que com estaven l’any 2017 amb Eulen i acusen a l’empresa adjudicatària d’incomplir les mesures que va fixar el laude obligatori que va acabar amb la vaga de l’estiu de l’any 2017 i que va col·lapsar l’aeroport de Barcelona.

Afirmen que no es respecta la paritat als llocs de feina, ni tampoc les rotacions de plantilla per compartir les feines més dures. Genoveva Sierra, presidenta del comitè d’empresa, ha afirmat que amb Trablisa han perdut “tots els drets” que van guanyar amb Eulen, ha assegurat que “és una empresa que ens ha mentit des que ha entrat” i ha afegit que “la vaga no es bona per a ningú, però es la única cosa que ens queda”.

Son 500 els treballadors que reclamen un increment salarial d’un euro a la hora i descansos de 10 minuts cada hora per a compensar la sobrecàrrega de treball a la que estan sotmesos, també demanen que se’ls garanteixi una plaça de pàrquing gratuïta i que les hores extres no es cobrin a més vençut sinó que s’afegeixin als complements a la nòmina del període en el que s’han generat.

La vaga estava convocada per al passat mes de juliol, però els treballadors van fer-se enrere degut a que les reclamacions dels treballadors estaven ja judicialitzades i l’empresa va acusar-los de cometre una il·legalitat.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here