Avisen que caldria activar els treballadors que estan de vacances o de baixa

L’assessor del Comitè de Vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha criticat aquest dimarts els serveis mínims del 90% dictats per la delegació del govern espanyol per a la vaga indefinida que han de començar divendres que ve els vigilants de seguretat de l’Aeroport del Prat i els ha qualificat d'”abusius”.

“Els treballadors no tenen el mínim dret de vaga tal com marca la Constitució”, s’ha queixat. En declaracions a l’ACN, Giménez ja ha avisat que són impossibles de complir ja que caldria trucar treballadors que actualment estan de baixa o de vacances.

L’assessor del Comitè de Vaga de Trablisa ha comentat que ja s’esperava que els serveis mínims podien ser molt elevats després de la convocatòria del febrer passat, coincidint amb el Mobile World Congress, i que al final no es va acabar produint en signar uns acords “que no s’han complert mai”, ha denunciat.

Per a aquest dimecres, hi ha prevista una reunió de mediació entre les parts en què està previst que la direcció de Trablisa traslladi una nova proposta i el dijous la celebració d’una assemblea, en què previsiblement els treballadors ratificaran la convocatòria de vaga indefinida.

El govern espanyol fixa en el 90% els serveis mínims per la vaga de vigilants de seguretat a l’aeroport del Prat

El govern espanyol ha fixat en un 90% els serveis mínims de la vaga indefinida i de 24 hores de treballadors de seguretat i vigilància a l’aeroport d’El Prat, convocada a partir d’aquest divendres. Així ho ha establert una resolució de la delegació del govern espanyol a Barcelona amb l’objectiu de garantir el funcionament dels serveis “essencials” de vigilància, segons ha confirmat l’ACN.

Els 500 empleats cridats a la protesta, de l’empresa Trablisa, denuncien que no es respecta la paritat en els llocs de feina ni les rotacions de plantilla per compartir les feines més dures. Així, reclamen més descansos i rotacions per fer front a l’augment de feina que, segons ells, hi ha hagut en els darrers anys, un increment salarial d’un euro a l’hora i una plaça de pàrquing gratuïta.

El col·lectiu protesta per la “pèrdua de drets” que ha suposat l’arribada de Trablisa, que es va fer càrrec del servei de seguretat després d’Eulen, amb qui els treballadors van mantenir un llarg conflicte que va derivar en millores de les condicions laborals. Ara, asseguren que estan “pitjor” que amb Eulen i acusen l’empresa adjudicatària d’incomplir les mesures que va fixar el laude obligatori que va acabar amb l’aturada de l’estiu del 2017 que va col·lapsar l’aeroport.

Aquest dimecres, els responsables de l’empresa Trablisa faran una nova oferta als treballadors per intentar evitar la vaga indefinida a partir de divendres. Així es va acordar divendres en una primera trobada entre les dues parts durant vuit hores als serveis territorials del Departament de Treball. Fonts de la plantilla però, van considerar que la proposta no tindria cap credibilitat, perquè l’empresa ja els havia anunciat que no inclourà millores econòmiques.

La vaga de vigilants de seguretat de l’Aeroport del Prat podria coincidir amb més aturades del servei de personal de terra d’Iberia si finalment anuncien noves mobilitzacions per la negativa de l’empresa a seure a negociar després de les dues jornades de protesta de l’últim cap de setmana de juliol. Aleshores, es van haver de suspendre més d’un centenar de vols, també per les fortes tempestes que van caure el dissabte i que van obligar a aturar l’operativa.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here