El comitè de vaga de l’empresa garanteix que els treballadors compliran els serveis mínims. Aena recomana als viatgers dirigir-se amb antelació als controls de seguretat de l’Aeroport del Prat

Els vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat començaran aquest divendres una vaga indefinida. Ho han decidit aquest dijous en una assemblea on han anat a votar 177 dels prop de 500 treballadors cridats a les urnes, dels quals 175 han rebutjat la proposta que els feia la direcció de Trablisa.

La trobada va acabar amb les posicions de les dues parts molt allunyades i sense que l’empresa atengués les reclamacions dels treballadors, com per exemple un euro més per hora per la sobrecàrrega de treball, més rotacions per afrontar les càrregues de treball o un aparcament gratuït a l’aeroport. Per la seva banda, la directora de Recursos Humans de la companyia, Pilar Albacete, va lamentar que els treballadors no volguessin negociar, un extrem que l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha desmentit.

L’assessor del comitè de vaga de l’empresa adjudicatària, Juan Carlos Giménez, ha reiterat que els vigilants compliran els serveis mínims del 90% perquè no els acomiadin i ha garantit que no provocaran cues als controls.

A més, ha informat que el comitè de vaga ha rebut diverses denúncies per part de Trablisa i ha alertat que, si finalment l’aturada es declarés il·legal, cap treballador no tornaria a fer vaga mai més “per por del que li pogués passar”.

Aena recomana als viatgers dirigir-se amb antelació als controls i que consultin a les aerolínies l’antelació amb què obren els taulells de facturació per evitar cues innecessàries

Aena ha recomanat als viatgers que aquest divendres hagin d’agafar un vol que es presentin amb antelació als controls de seguretat i que, en cas d’haver de facturar, consultin a les aerolínies amb quina antelació s’obren els taulells de facturació per evitar cues innecessàries i aglomeracions, davant la vaga indefinida dels vigilants que començarà a partir d’aquesta mitjanit.

Així mateix, els viatgers que hagin reservat aparcament podran arribar amb dues hores d’antelació mantenint la tarifa, però en cas de fer-ho abans hauran de dirigir-se a la caixa per actualitzar el temps d’estada.

Per als vols des de la Terminal 2C, on només opera Easyjet, les instal·lacions no estan obertes les 24 hores, però s’hi podrà accedir a partir de les quatre de la matinada, dues hores abans de la sortida del primer vol.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here