Nova edició del Premi Literari Delta de narrativa escrita per Dones per fomentar la creació literària de les dones reivindicant la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat.

El certamen literari bianual pretén encoratjar les dones a desenvolupar el seus potencials creatius a través de l’escriptura i promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la literatura, un espai en el que encara queda un llarg camí per a dur a terme.

El premi va ser creat l’any 2001 i ha anat evolucionant de manera positiva, per al que fa a la qualitat com al nombre d’obres presentades, sobretot gràcies als tallers d’escriptura que s’han realitzat a un gran nombre de municipis.

Al premi hi participen un total de 16 ajuntaments de la comarca en els que s’hi troben Abrera, Begues, Castelldefels, Corbera de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, El Prat de Llobregat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Viladecans. Així mateix, hi donen suport el Consell Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat

En les últimes dècades s’han fet avenços per aconseguir una plena igualtat entre homes i dones, però en literatura és un dels àmbits en els que encara hi ha més treball a fer. Tot i tenir una sèrie d’escriptores catlanes reconegudes per la seva excel·lència, la presencia d’aquestes en relació amb els escriptors és força inferior i poc reconeguda, per això existeix la voluntat de posar en marxa projectes que fomentit la presencia d’escriptores en el món literari.

Per a més información sobre com participar-hi feu click aquí.

Font: CCBLL 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here