Recentment, Toni Bonastre també havia entrat a formar part de l’ANC d’Olesa, com a tresorer. La notícia de la mort de Bonastre ha sacsejat el món polític olesà, que les darreres hores ha expressat el seu dolor, condol i escalf als familiars i amistats

L’Ajuntament d’Olesa ha volgut expressar el seu més sentit condol a la família i amics per la pèrdua d’una persona amb gran implicació pel municipi. La cerimònia de comiat ha estat aquest dimarts 13 d’agost a les 16h a la Parròquia Santa Maria d’Olesa.

Toni Bonastre, exregidor a l’Ajuntament d’Olesa durant el mandat 2003-2007, ha perdut la vida aquest diumenge a la matinada, a l’edat de 54 anys. Bonastre, una persona molt estimada a Olesa i molt implicada al món polític i social del municipi, va ser un dels impulsors de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Olesa de Montserrat i membre actiu del partit durant dècades.

Des del 29 de juny d’aquest any, havia entrat a formar part de la nova junta de la secció territorial de l’Assemblea Nacional Catalana a Olesa, ocupant-ne el càrrec de tresorer. L’Ajuntament d’Olesa vol expressar el seu més sentit condol a la família i amics per la pèrdua d’una persona que sempre va demostrar una gran implicació i compromís pel municipi.

Aquest dilluns, a partir de les 18h, ja se li va poder donar el comiat al Tanatori d’Olesa. La cerimònia de comiat ha estat aquest dimarts 13 d’agost a les 16h a la Parròquia Santa Maria d’Olesa.

La seva implicació al món de la política olesana va començar l’any 1992, quan va participar activament en la constitució de la secció local d’ERC al municipi. “No només va formar-ne part sinó que en va ser l’impulsor principal -recorda Joan Monforte, exregidor, cofundador d’ERC a Olesa i expresident del partit.

Va ser ell qui em va venir a buscar i qui va aconseguir trobar els cinc militants actius que feien falta a Olesa per poder fundar-hi el nucli”, explica. Amb  la secció local ja en marxa, Bonastre va ser-ne un dels primers presidents. L’any 2003 va obtenir l’acta de regidor per aquest partit, un fet que el va conduir a ser membre del govern municipal després de l’acord a tres bandes entre ERC, el PSC i CiU, i que va fer alcalde Joan Rota. Fins el trencament del tripartit olesà, Toni Bonastre va ocupar la regidoria d’Urbanisme.

Un cop finalitzat el mandat, Bonastre va seguir col·laborant activament amb el partit a través de la seva executiva comarcal. També ho va fer com a assessor de política local en diversos municipis de Catalunya en un moment en què ERC havia obtingut representació a molts indrets del país per primera vegada a la seva història. “La seva experiència va servir per ajudar a tirar endavant el partit a diversos municipis -recorda Monforte-. Era inquiet, un activista nat i tenia un gran poder de persuasió”, conclou.

Però la seva implicació en la vida política i social del municipi no es va limitar amb ERC. El 29 de juny d’aquest mateix any, Toni Bonastre va ser escollit membre de la junta de l’Assemblea Nacional Catalana a Olesa de Montserrat i va passar a ser-ne el tresorer. Bonastre també era una cara coneguda dins el món de l’hoquei olesà i una veu habitual a les tertúlies d’anàlisi política de l’emissora municipal d’Olesa Ràdio, on participava de forma recorrent a l’espai “La Tertúlia del Fòrum”.

El món polític, consternat

La notícia de la mort de Bonastre ha sacsejat el món polític olesà, que les darreres hores ha expressat el seu dolor, condol i escalf als familiars i amistats. A través d’un comunicat aparegut a les xarxes socials, la secció local d’ERC a Olesa ha lamentat la seva pèrdua i ha qualificat la seva marxa de “terrible notícia”. Alhora, el partit ha definit Bonastre com “un patriota de pedra picada, tossut, apassionat i una gran persona”. Mireia Monfort, regidora d’ERC a Olesa, també s’ha mostrat “consternada” per la seva pèrdua.

Més enllà de l’àmbit purament municipal, Joan Tardà, històric exdiputat d’ERC al Congrés dels Diputats, ha expressat a través d’una piulada que se sent “impactat” per la notícia i ha definit Bonastre com una persona que ha dedicat “anys de treball polític a picar pedra republicana i indepentista al Baix Llobregat”. Per altra banda, Anna  Simó, exdiputada del Parlament de Catalunya per ERC i exmembre de la Mesa del Parlament, i Sergi Marcén, delegat del govern de  la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i Irlanda, també han lamentat la mort de Bonastre. Alhora, Sergi Sol, col·laborador d’Oriol Junqueras i autor del llibre “Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures”, ha publicat un article a ElNacional.cat recordant la seva figura. “La família republicana del Baix Llobregat avui ha perdut un company: l’ha perdut l’independentisme i l’ha perdut el país”, hi escriu.

Per la seva banda, la secció territorial de l’Assemblea Nacional Catalana a Olesa, també ha plorat la seva pèrdua a través d’un comunicat a les xarxes socials. “Avui és un dia trist: hem perdut un gran amic i millor persona, un gran coneixedor del poble i molt intens amb els moviments socials i polítics d’Olesa -expliquen al text-. Estem molt tocats per la seva marxa”, han conclòs. Anna Figueras, presidenta de l’ANC d’Olesa, també ha reaccionat a la mort de Bonastre. “Ens han quedat molts projectes pendents: eres un referent i un bon amic”, ha dit a través d’una piulada. La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, també ha traslladat el seu condol a la família.

Més enllà de l’òrbita d’ERC i l’Assemblea, diversos partits polítics olesans també han fet pública la seva tristor per la pèrdua de Bonastre. Per la seva banda, el Bloc Olesà ha donat el condol a la seva família i l’ha fet extensiva a la secció local d’ERC i de l’ANC. A través de Twitter, el PSC d’Olesa també ha reaccionat a la pèrdua de Bonastre fent arribar el condol a la família i a l’agrupació local d’ERC.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here