En família o amb amics, Catalunya ofereix una infinitat de propostes diferents per gaudir de l’estiu. Sortint de la platja i les excursions de muntanya, no cal que marxis del territori català per fer plans diferents durant aquesta meravellosa època de l’any

A continuació et presentem 5 plans per viure l’estiu a Catalunya distribuïts per ubicacions.

1.    Conjunt monumental d’Olèrdola

Situat a l’Alt Penedès es troba el Castell d’Olèrdola, un conjunt arquitectònic considerat Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquest monument és una de les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya i els dissabtes del mes d’agost ofereixen 3 espectacles diferents a partir de les 19 h. A més, el preu de l’activitat és gratuït amb l’entrada al jaciment. Mitologia, música, ciència… el Castell d’Olèrdola t’apropa a això i molt més!

2.    MAC Barcelona

Amb una exposició permanent formada per més d’un milió de peces originals, el Museu d’Arqueologia de Barcelona ofereix durant l’estiu tallers familiars de cap de setmana. Així doncs, a partir de les 11 h i fins al 25 d’agost, el museu organitza diferents activitats participatives ideals per a fer un viatge en el temps en família. En aquests tallers, els infants tindran l’oportunitat de conèixer com eren les festes gregues, d’endinsar-se en el món egipci o d’aprendre a llegir i escriure jeroglífics.

3.    MAC Empúries

El Museu d’Arqueologia d’Empúries també surt de la rutina oferint una activitat única. En aquest cas, és la música la protagonista la qual omplirà el Fòrum romà amb 4 concerts que tindran lloc del 10 al 13 d’agost. Els Catarres, Suu, Els Pets, Alessio Arena o Pavvla són alguns dels artistes que actuaran en l’espai. D’altra banda, durant l’estiu el MAC Empúries també ofereix visites guiades i itineraris teatralitzats.

4.    Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes

Fins al 30 d’agost, el Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes organitza “Nit de vins” tots els divendres a les 20 h. L’activitat consisteix en la visita al monestir seguida d’un tast de vins i d’un maridatge de productes locals. Addicionalment, el conjunt també ofereix durant aquests mesos “Música Medieval a Sant Pere de Rodes”, una proposta musical d’Antonio Madueño que pretén ser una experiència sensorial i intel·lectual per a tots els seus visitants.

5.    Monestir de Sant Pere de Galligants

T’agradaria fer un passeig per la història de Sant Pere de Galligants? Si la resposta és sí, estàs d’enhorabona perquè el MAC Girona ha organitzat una visita teatralitzada pel seu monestir. I és que el Monestir de Sant Pere de Galligants és una de les mostres més notables del romànic català, del qual només perduren visibles l’església i el claustre. A més, la visita només costa 1 €!

Font: Per Maria Moya / AMIC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here