Els sindicats diuen que l’empresa no ha signat l’acord perquè no accepta que es crei una comissió de seguiment

Els sindicats de treballadors després d’anunciar finalment han decidit tornar a convocar la vaga. Aquest proper cap de setmana, doncs, hi haurà vaga del personal de terra a l’aeroport del Prat, després de no segellar l’acord a què havien arribat amb la direcció.

Aquest canvi arriba poc després que el comitè d’empresa desconvoqués l’aturada prevista pel als propers divendres 30 i el dissabte 31 d’agost.

Els sindicats han pres la decisió després que la direcció d’Iberia s’hagi negat a signar l’acord perquè hi havia una clàusula que establia la creació d’una comissió de seguiment liderada per la Generalitat que vetllaria perquè els acords es complissin.

Omar Minguillón, després d’abandonar la taula de negociació (ACN)

El representants dels treballadors de terra d’Iberia, Omar Minguillón, del sindicat UGT, ha asegurat en sortir de la reunió, que les negociacions hores d’ara estan trencades.

“Es manté per culpa de la direcció de l’empresa que no ha volgut acceptar la desconconvotaria de vaga. No entenem res. Si volen algo de nosaltres que ens truquin.”

“No volen acceptar el paràgraf que diu que l’administració ha de posar un comissió de seguiment per veure si aquesta situació es va subsanant a l’aeroport.”

“Que l’empresa no vulgui acceptar una comissió de seguiment vol dir que volen la convocatòria de vaga i si la volen la tindran: dia 30 i 31 convocatòria de vaga.”

Representants de la companyia i el comitè de vaga han tornat a reunir-se aquests dimecres, convocats d’urgència per la Generalitat, després del fracàs de la reunió de mediació del passat dimarts a la nit. Abans d’acabar la reunió, UGT, amb majoria al comitè, ha informat que l’aturada quedava desconvocava, com una mostra de bona predisposició a negociar i per no perjudicar més l’aeroport. Tanmateix, dues hores després el comitè ha comparegut per informar que finalment es manté la vaga.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here